CDR.cz - Vybráno z IT

EU donutila Apple umožnit platby při streamování hudby mimo Apple Pay

Zdroj: Shutterstock

V Evropské unii došlo nedávno k významné změně v oblasti plateb za hudební aplikace pro iOS. Po vyšetřování Evropskou unií mohou uživatelé nyní v některých regionech využívat externí weby k nákupu obsahu a služeb, což zvyšuje konkurenci a transparentnost na digitálních trzích.

Podle aktualizovaných pokynů pro vývojáře Apple mohou aplikace pro streamování hudby pro iOS a iPadOS v "určitých regionech" nyní obsahovat odkazy na externí weby, kde je možné provést platbu za obsah a služby mimo Apple Pay. Tato změna přichází po udělení pokuty ve výši 1,8 miliardy EUR (1,95 miliardy USD) společnosti Apple za porušení zákona o digitálních trzích, který vstoupil v platnost v květnu 2023.

Zdroj: Shutterstock

Evropská komise vyjádřila obavy ohledně toho, že Apple a další velké technologické společnosti omezují schopnost vývojářů komunikovat s uživateli a nabízet levnější alternativy mimo oficiální platby aplikací. Tato opatření jsou však podle komise v rozporu se zákonem o digitálních trzích.

Díky nedávným změnám mohou uživatelé lépe porovnávat ceny a volit mezi platbou přes Apple a jinými metodami nabízenými vývojáři. To by mělo přispět k větší transparentnosti a konkurenceschopnosti na digitálních trzích pro hudební aplikace v Evropské unii.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku EU donutila Apple umožnit platby při streamování hudby mimo Apple Pay

Žádné komentáře.