CDR.cz - Vybráno z IT

Google koupil startup DeepMind, který se zabývá umělou inteligencí

Ani v novém roce americký gigant Google nezahálí a nakupuje o sto šest. Kromě společností Bitspin, Nest a Impermium se pod jeho křídla v letošním roce dostává startup DeepMind za 500 miliónů dolarů.

Mladá firma DeepMind Technologies není sama o sobě příliš známá, což mimo jiné dokazují její strohé oficiální webové stránky. Společnost se sídlem v Londýně založili v roce 2012 Demis Hassabis, Mustafa Suleyman a Shane Legg. Dle informací, které zveřejnil Forbes, měla k prosinci 2013 pouze 75 zaměstnanců.

DeepMind Technologies se zabývá umělou inteligencí a vývojem technologií určených ke strojovému učení, které je možné kombinovat s neuronovými sítěmi. Společnost údajně pracovala na několika druzích umělé inteligence, které je možné aplikovat s různými potenciálními produkty. Mezi nimi nechybí například e-commerce systém.

I přes nízkou popularitu měl o DeepMind kromě Googlu zájem také Mark Zuckerberg, který by algoritmy využil pro svou sociální síť Facebook. Zuckerberg však utřel nos, když ho Google přeplatil. Google za DeepMind údajně zaplatil 400 miliónů dolarů (8 miliard korun). Spíše se však jedná jen o orientační částku, protože na jiných webových stránkách se uvádí dokonce až 500 miliónů dolarů (10 mld. korun). Google nákup potvrdil na serveru Re/code a údajně se na něm významně podílem samotný Larry Page, CEO Google. Podle Wikipedie se celkově jedná již o 143. akvizici, kterou Google uskutečnil.

Na konci minulého roku Google zakoupil několik robotických společností. Že by se chystal na hromadnou výrobu robotů? Zásadní slovo v tomto odvětví má mít Andy Rubin. Co bude následovat?

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google koupil startup DeepMind, který se zabývá umělou inteligencí

Pondělí, 27 Leden 2014 - 23:36 | Jiří Moos | Díky, to se povedl tedy monstrózní překlep :(...
Pondělí, 27 Leden 2014 - 22:58 | mimi1vx | zvlášť když se člověk podívá na akvizice z...
Pondělí, 27 Leden 2014 - 22:57 | mimi1vx | tak tady někdo neumí moc počítat .. já měl za to...
Pondělí, 27 Leden 2014 - 17:46 | HKMaly | Povinna pripominka filmu Terminator. :-)

Zobrazit diskusi