CDR.cz - Vybráno z IT

Hackeři dali profesionálním hráčům cheaty během turnaje v Apex Legends

Zdroj: Shutterstock

Hackeři se stali průvodním duchem digitálního věku a jejich nekalé praktiky nyní pronikly i do světa profesionálního hráčství. Nedávno se totiž objevila zpráva, že během severoamerického finále EA of Apex Legends došlo k vážnému narušení fair play.

Mělo se tak stát v situaci, kdy hackeři poskytli profesionálním hráčům cheaty.

Respawn, studio zodpovědné za hru Apex Legends, oznámilo odložení turnaje North American Finals poté, co hackeři infiltrovali zápasy a hráčům poskytli nečestné výhody. Na sociální síti se objevil příspěvek od vývojářů, ve kterém bylo uvedeno, že opatření bylo nutné kvůli "kompromitované konkurenční integritě série". Díky záběrům hacků dostupným na platformě Twitch mohli hráči vidět polohu svých protivníků, zatímco někteří hráči dokonce dostali aimbot, což je program uměle zlepšující jejich schopnost zaměřování během hraní.

Podvádění se stalo pro EA trvalým problémem, a ten někteří hráči velmi kritizují. Stěžují si, že společnost nedělá dost pro jeho zmírnění. Na diskusních fórech společnosti se objevují frustrované příspěvky, které zmiňují nedostatek účinných opatření ze strany EA a její zaměření na zisky před kvalitou zážitku hráčů.

Zdroj: Shutterstock

Problémy EA se však neomezují pouze na herní scénu. Na konci února společnost propustila pět procent svých zaměstnanců, což odpovídá asi okolo 650 lidí. Tyto kroky byly podpořeny také zrušením rozpracované střílečky Respawn Star Wars z pohledu první osoby. Generální ředitel společnosti, Andrew Wilson, v té době uvedl, že EA se snaží zefektivnit svůj provoz a poskytnout fanouškům hlubší a propojenější zážitky.

Nový termín pro severoamerické finále Apex Legends zatím nebyl oznámen, ale zástupci společnosti slibují, že brzy poskytnou další informace. Prozatím je nutné, aby EA a Respawn našli způsob, jak zablokovat současné přístupy hackerů a znovu otevřít kvalifikace, aniž by ohrozili další riziko podvádění.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Hackeři dali profesionálním hráčům cheaty během turnaje v Apex Legends

Žádné komentáře.