CDR.cz - Vybráno z IT

Jak změnit iPhone v 3D televizi či teploměr?

Palm Top Theater
Na internetu se to hemží všelijakými doplňky pro mobilní telefon Apple iPhone. Některé jsou pouze na okrasu, ale najdou se také takové, jež by nemusely být k zahození.

Pokud byste například chtěli na svém iPhonu sledovat filmy ve 3D zobrazení, není nic jednoduššího než využít rozšíření zvané Palm Top Theater. Tento doplněk vytvořila japonská společnost Pied Piper, která jej představila veřejnosti na probíhajícím filmovém a hudebním festivalu South by Southwest (SXSW). Jedná se o krabičku se zrcadly, která váš iPhone promění v osobní 3D minikino bez potřeby brýlí.

Svou optickou iluzi si můžete nosit kamkoliv s sebou. Rozměry krabičky jsou 13 x 7,6 x 1,8 cm, přičemž její hmotnost je pouze 106 gramů. Zařízení Palm Top Theater je k dostání za 33 EUR a je pro něj určena také bezplatná aplikace Palm Top Theater, kterou najdete v iTunes. Do svého telefonu si snadno stáhnete filmový obsah, jenž je pro 3D zobrazení přímo stvořen. Videa pořídíte od 0 do 1,79 EUR.

iPhone jako teploměr

Druhým zajímavým doplňkem pro iPhone (nebo Android) je přídavný teploměr Thermodo. Projekt je sice ještě v plenkách, ale zato má velký potenciál. Drobný přístroj pro měření teploty má na svědomí společnost Robocat. Teploměr zaregistrovala na stránkách Kickstarter.com, aby získala dostatek financí pro jeho realizaci, což se podařilo již po pár dnech.

Palm Top Theater1

Doplněk se skládá ze zakrytovaného pasivního snímače teploty, který doplněn o klasický čtyřpólový audio konektor. Thermodo čidlem změří okolní teplotu a přes jack pošle mobilnímu telefonu odpovídající zvukový signál. Následně se v mobilní aplikaci signál převede a zobrazí se změřená teplota. Zařízení má rozsah od -20 °C do +50 °C a můžete jej nosit u sebe jako klíčenku. Thermodo bude k dostání v plastové nebo hliníkové variantě. Základní cena začíná na 25 dolarech.

iPhone jako teploměr
Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak změnit iPhone v 3D televizi či teploměr?

Žádné komentáře.