CDR.cz - Vybráno z IT

Maska s virtuální realitou FeelReal poškádlí více smyslů než VR brýle

Feelreal Mask 0
FeelReal vypadá sice jako maska pro Hannibala Lectera, ale tento doplněk k chytrým brýlím pro virtuální realitu ještě více prohloubí skutečný zážitek z neskutečného světa. Používejte více smyslů a nechte se namočit, ofouknout nebo zchladit.

S brýlemi na virtuální realitu se v poslední době roztrhl pytel - Oculus Rift, HoloLens, Project Morpheus nebo Re Vive. Kdo se v nich má vyznat? Ale následující produkt je zapamatovatelný, jelikož nabízí něco navíc...

FeelReal je plně funkční prototyp chytré masky pro brýle s virtuální realitou, která má posunout hraní her a sledování 3D filmů na zcela novou úroveň. Obyčejné brýle stimulují pouze zrak a sluch, zatímco s FeelReal je vaše představa imaginárního světa podpořena novými smysly a pocity. V brýlích s připojenou maskou budete moci pocítit teplo, chlad, vítr, vodní mlhu, vibrace nebo vůně. Speciální efekty vyrábí náplně, které se zasouvají přímo do masky. Na výběr je celkem sedm různých možností zahrnující oheň, oceán, džungli, trávu, květiny, kov a cartridge pro produkci pachů.

Feelreal Mask

Maska se nedotýká obličeje, pouze kopíruje její tvar. Aby toho nebylo málo, zařízení podporuje multiplayer. V umělé realitě můžete s dalšími uživateli komunikovat díky integrovanému Bluetooth mikrofonu a sdílet své zážitky z realistického virtuálního světa. Videa pro FeelReal je možné přehrávat v bezplatném přehrávači Feelreal Player.

Zařízení FeelReal není konkurence v pravém slova smyslu. Masku je možné synchronizovat přes Bluetooth 2.0 s brýlemi Oculus Rift, Samsung Gear VR, Sony Morpheus a Zeiss VR One, takže uživatel nemusí utrácet za nové brýle. Na stránkách FeelReal.com byly zahájeny předobjednávky produktu za 249 dolarů (cca 6400 korun) s doručením v průběhu léta. Takže až si půjdete někdy novou virtuální masku vyzkoušet, vezměte si s sebou ručník.

Feelreal Mask 1

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Maska s virtuální realitou FeelReal poškádlí více smyslů než VR brýle

Středa, 18 Březen 2015 - 01:10 | Xspy | Fetišistův ráj ..... předpovídám téhle masce...
Čtvrtek, 12 Březen 2015 - 13:39 | DRK | To musí být vážně super, projít se s tím ve hře...
Čtvrtek, 12 Březen 2015 - 07:18 | Nnet | Vypadá to jako trenažér líbání :D
Středa, 11 Březen 2015 - 16:38 | HKMaly | ... myslim, ze se klidne obejdu i bez toho abych...
Středa, 11 Březen 2015 - 13:06 | BTJ | Ne, tohle fakt uz ne ....

Zobrazit diskusi