CDR.cz - Vybráno z IT

Spolupráce HTC a Valve přináší nový pohled na virtuální realitu. Brýle Re Vive

Htc Vive
Virtuální realita jako nikdy předtím. HTC mění svou strategii a zkouší nové věci. Futuristický headset by mohl stát za hřích.

Tchajwanská společnost HTC ještě před zahájením veletrhu Mobile World Congress představila na tiskové konferenci v Barceloně kromě nadupaného smartphonu HTC One M9 také netradiční brýle s virtuální realitou. Na novém produktu HTC RE Vive, s nímž se brzy budete moci přenést do virtuální reality přímo u vás doma a zažít neskutečně realistický zážitek ze hry, se podílí herní společnost Valve.

Htc Vive Vr 1

Masivní brýle Vive už na první pohled evokují, že se jedná o úplně jinou technologii, než na jakou jsme zvyklí u konkurenčních zařízení Oculus Rift od Facebooku nebo Morpheus VR od Sony. Člověk v nich vypadá jako velká moucha, ale to má svůj účel. Přístroj je vybaven dvěma displeji s rozlišením 1200x1080 obrazových bodů a obnovovací frekvencí 90 Hz pro každé oko.

Htc Vive Vr 2Htc Vive Vr 5

Brýle mají více než 70 senzorů, včetně gyroskopu, akcelerometru a laserových snímačů pro sledování polohy s přesností jedné desetiny stupně a to ve všech směrech v prostoru o velikosti 5x5 metrů. Zařízení bude možné údajně spárovat se dvěma bezdrátovými ovladači do ruky, které ještě zpřesní zaměřenou pozici těla. Ovladače také slouží k interakci hráče s virtuálními předměty, takže se nemusíte po scenérii pouze procházet, ale občas si můžete i na něco sáhnout a podobně. Záleží samozřejmě na druhu hry.

Htc Vive Vr 3Htc Vive Vr 4

První detailní fotografie headsetu se objevily na serveru The Verge a jak je vidět, mezi výbavu patří 3,5mm jack pro připojení sluchátek, konektor HDMI a dva porty USB. Zkušební verze pro vývojáře se má objevit co nevidět, zatímco komerčního prodeje se mají brýle HTC Re Vive dočkat do konce letošního roku. Na další informace si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Spolupráce HTC a Valve přináší nový pohled na virtuální realitu. Brýle Re Vive

Úterý, 3 Březen 2015 - 15:57 | HKMaly | Nerad jsem skepticky k nove technologii, ale...
Úterý, 3 Březen 2015 - 10:28 | Pety | Web DIIT byl konečně zrušen? Protože když se na...

Zobrazit diskusi