CDR.cz - Vybráno z IT

Jak zprovoznit WhatsApp na svém počítači?

WhatsApp je přes všechny kontroverzní zprávy z letošního roku stále nejpopulárnější chatovací aplikace vůbec. Někdy je ovšem pohodlnější nebrat do ruky mobilní telefon a dlouhou zprávu sepsat raději na klávesnici, kde máte sebevědomější prsty, více prostoru a žádný autocorrect.

Zdroj

WhatsApp naštěstí nabízí hned další dva způsoby, mimo aplikaci pro mobilní zařízení. Jeden způsob je připojit se ke svému WhatsAppovému účtu pomocí webové aplikace na oficiálních stránkách WhatsAppu. Druhý způsob je nainstalovat do svého počítače program, který rychle a jednoduše spárujete se svým účtem.

V praxi je pak v podstatě jedno, zda používáte webovou aplikaci na adrese web.whatsapp.com nebo si stáhnete aplikaci WhatsApp pro Windows či Mac, protože obě pracují v podstatě na stejném principu. Ať už na webu nebo v aplikaci se po spuštění objeví vedle instrukcí QR kód. V tomto momentu si na mobilním telefonu otevřete aplikaci WhatsApp.

Zdroj

V základní nabídce, která se vám rozvine po rozkliknutí ikonky se třemi tečkami umístěné v pravém rohu, vyberete „Propojená zařízení“. Zde pak kliknete na zelené tlačítko „Propojit se zařízením“ a naskenujete QR kód v počítači. Tím dojde ke spárování vašeho účtu. Po načtení všech dat by se vám v aplikaci v počítači měl zobrazit váš chat s celou historií.

Aplikace pro počítač pak má všechny klasické funkce, na které jste ve své mobilní aplikaci zvyklí. Jediný rozdíl je ten, že svůj chat si můžete psát pohodlně na klávesnici a navíc zde můžete také pořizovat fotografie a videa z vaší webové kamery. Zpráva se pak odesílá jednoduše Enterem nebo klasicky kliknutím na zelenou šipku.

Diskuse ke článku Jak zprovoznit WhatsApp na svém počítači?

Neděle, 7 Listopad 2021 - 08:00 | jupiii | Suhlas, ja zasa lutujem, ze som sa nechal dnes...
Pátek, 5 Listopad 2021 - 12:56 | WIFT | OK, teď už je jasný, že se ve svým životopisu...

Zobrazit diskusi