CDR.cz - Vybráno z IT

Odolný 6" smartphone na předloktí zaujme ohebným displejem

Arubixs Portal
Kalifornský startup Arubixs přichází s projektem mobilního telefonu budoucnosti. Nositelné zařízení Arubixs Portal s ohebným displejem má nahradit klasický smartphone.

Arubixs sází na praktičnost a pohodlné používání. Zatímco obyčejné chytré telefony se snaží vměstnat všechny funkce na 5" displej, zařízení Arubixs Portal je vybaveno 6" TFT LCD flexibilní obrazovkou, kterou můžete díky speciálním řemínkům nosit na předloktí. Displej odolá povětrnostním vlivům, nárazům a můžete s ním plavat až do desetimetrové hloubky.

Arubixs Portal Promo

Portal nabízí kromě klasických funkcí pro telefonování a psaní zpráv rovněž technologie Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC nebo A-GPS. Mezi další funkce patří akcelerometr, gyroskop, kompas a barometr, díky nimž je produkt možné využít také jako mnohostranný fitness tracker. Uvnitř zařízení o rozměrech 137,4 x 4,8 milimetrů najdeme 2 GB RAM, 64GB vnitřní paměť a nevyměnitelnou baterii s kapacitou 3200 mAh. Dalšími vlastnostmi jsou čtyři fotoaparáty s rozlišením 8 MPix a bezdrátové nabíjení.

Arubixs Portal běží na operačním systému Android s upraveným uživatelským rozhraním. Jakmile půjde na trh, bude dodáván s nejnovější verzí Androidu. Samozřejmostí je možnost stahování aplikací a programů z Google Play.

Arubixs Portal byl představen na serveru IndieGoGo, kde v současné době probíhá veřejná kampaň na podporu tohoto projektu. Tento zajímavý nápad se bude moci realizovat, pokud tvůrci do měsíce nasbírají 300 tisíc dolarů. Na výběr jsou dvě verze Portal 600 Sport a Portal 600 Executive. První z nich se má vyrábět s černým nebo bílým pouzdrem z Kevlaru, druhý model bude mít kryt z nerezové oceli a řemínky pro uchycení mají být z kůže.

Portal Ui

Uživatelské rozhraní

Arubixs Portal 600 Sport je pro prvních 100 zájemců za speciální cenu 349 dolarů (přibližně 7500 Kč), další si ho budou moci objednat za 399 dolarů (8600 Kč). Arubixs Portal 600 Executive je o něco dražší, prvních 100 lidí má možnost si ho předobjednat za 449 dolarů (9700 Kč), všichni ostatní za 499 dolarů (10800 Kč). Pokud se nebudete moci rozhodnout, za 899 dolarů (19500 Kč) si můžete vybrat obě verze. Pokud vše půjde podle plánu, dodání očekávejte v příštím roce v září. Výrobce uvádí, že v roce 2016 se pustí do výroby ještě jednoho zmenšeného 4" modelu.

Wexler Flex One

Ohebná čtečka e-knih Wexler Flex ONE

Ohebný displej není žádnou novinkou, mohli jsme se s ním setkat již před rokem na veletrhu CES při představení ohebného tabletu nebo ještě dříve při představení flexibilních AMOLED displejů společnosti Samsung. Pružná zařízení mají určitě své místo na trhu. Příkladem může být ohebná čtečka elektronických knih Wexler Flex ONE.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odolný 6" smartphone na předloktí zaujme ohebným displejem

Úterý, 11 Listopad 2014 - 17:48 | Kostel | Proto uvádím: "...a sluchátko na konci...
Úterý, 11 Listopad 2014 - 15:44 | Misko Uško | tak podla mna je ovela nezdravejsi ked mas mobil...
Středa, 1 Říjen 2014 - 09:01 | Kostel | Jj, líbí se mi to. Mohl by se prodávat pod...
Středa, 1 Říjen 2014 - 00:09 | asta | Pripomína to OpSat zariadenia čo nosia agenti zo...

Zobrazit diskusi