CDR.cz - Vybráno z IT

Popularita sociální sítě Threads po prvotním rekordu padá

Zdroj: Shutterstock

Společnost Meta Platforms nedávno spustila svou novou sociální síť Threads, kterou chtěla zařadit vedle Facebooku a Instagramu. Při svém spuštění zaznamenala tato sociální síť podle SimilarWeb rekordní návštěvnost, která teď docela dramaticky upadá.

Threads je sociální síť vyvinutá jako součást rodiny Facebookových aplikací, což jí poskytuje silný základ a spolehlivost. Aplikace byla uvedena na trh s vizí umožnit uživatelům sdílet své okamžité zážitky a myšlenky s těmi, kteří jim jsou nejbližší. To ji odlišuje od jiných sociálních sítí, které se zaměřují na širší a veřejnější sdílení obsahu.

Jedním z hlavních rysů Threads je jeho integrovanost s Instagramem, což je další platforma v rámci Facebooku. Díky této integraci mohou uživatelé snadno sdílet své příběhy a fotografie z Instagramu přímo na Threads. To umožňuje rychle a efektivně vytvářet soukromé okamžiky s vybranými kontakty. Threads umožňuje uživatelům vytvářet speciální seznamy svých nejbližších přátel, takže mohou snadno a rychle vybrat, s kým chtějí sdílet své příběhy.

Soukromí je klíčovou prioritou Threads. Uživatelé mají kontrolu nad tím, kdo vidí jejich příběhy, a mohou snadno nastavit svou úroveň soukromí. Aplikace umožňuje sdílet fotografie a krátká videa s pouze vybranými kontakty, což pomáhá chránit osobní informace a soukromé momenty.

Zdroj: Shutterstock

Závratný růst sociální sítě Threads se ale rychle vytrácí, jak naznačují nová data analytických firem. Threads, aplikace patřící společnosti Meta, zažila během prvního týdne po uvedení na trh nebývalý úspěch, stala se nejrychleji rostoucí aplikací všech dob. Nicméně nyní dochází k poklesu zájmu uživatelů, i přesto, že si udržela titul nejrychleji rostoucí aplikace v historii.

Podle nového zprávy analytické firmy SimilarWeb se denní aktivní uživatelé aplikace Threads snížili z 49 milionů ze dne 7. července na 23,6 milionů ze dne 14. července. Ve Spojených státech, kde byl zaznamenán největší zájem, uživatelé tráví v aplikaci nyní jen něco přes šest minut denně, zatímco na začátku to bylo 21 minut denně.

I když SimilarWeb upozorňuje, že jejich data jsou založena pouze na používání aplikace Threads na platformě Android, jejich závěry odpovídají zjištěním jiných společností. Společnost Sensor Tower, specializující se na analýzy trhu, nahlásila podobný pokles zájmu, a ve své zprávě uvádí, že aplikace "od uvedení na trh zaznamenala dvouciferný pokles denních aktivních uživatelů a zapojení uživatelů."

V příspěvku na Threads v pátek naznačil vedoucí Instagramu, Adam Mosseri, že společnost v současné fázi neklade zvláštní důraz na metriky zapojení uživatelů. Napsal: "Naší současnou prioritou není zapojení, které bylo úžasné, ale překonání počátečního vrcholu a propadu, které vidíme u každého nového produktu, a vyvíjení nových funkcí, zlepšování výkonu a zlepšování hodnocení."

Zdá se tak, že úspěch nové sociální sítě závisí především na schopnosti vývojářů společnosti Meta Platforms přidávat nové funkce a aktivně udržet stávající uživatele. Zároveň je důležité, zda bude jednou moci Meta Platforms spustit svou sociální síť i v Evropské unii. Podle dosavadních průzkumů se zdá, že Threads roste na úkor Twitteru. Meta Platforms má tak potenciál vybudovat konkurenční síť pro Twitter a eventuálně přetáhnout jeho uživatelskou základnu.

Diskuse ke článku Popularita sociální sítě Threads po prvotním rekordu padá

Pátek, 21 Červenec 2023 - 07:27 | x3m | Vsak to bolo jasne, ze to takto dopadne. Na...

Zobrazit diskusi