CDR.cz - Vybráno z IT

Telefon konzolí! PlayStation Portable emulátor pro Android je k dispozici zdarma

nepřehlédněte
Psp 1 Main
Chytré telefony a tablety jsou už nějaký pátek vlastně i konzolemi. Mobilní přenosné konzole kvůli nim nemají zrovna na růžích ustláno. Projekt PPSSPP umožní proměnit jakýkoliv telefon v emulátor PSP a přiblíží jej ještě o něco blíže hernímu zařízení.

Několikaletý vývoj se nyní dostal k první celé verzi. PPSSPP verze 1.0 slibuje emulaci her pro přenosnou herní konzoli PSP od Sony pod Androidem. Běžet může na minipočítačích, telefonech či tabletech. Jedinou podmínkou je výkonnější procesor a grafický čip uvnitř zařízení.

Psp

Aplikace je dostupná zdarma, přičemž je doplněna o reklamy. Dobrou zprávou je, že se reklamy zobrazují jen v menu a nikoliv při samotném hraní. Pokud byste chtěli PPSSPP bez reklam, můžete sáhnout po verzi Gold za 5,99 dolarů (kolem 150 Kč).

A jak do emulátoru dostanete hry? Cest je několik - můžete například provést rip svých stávajících PSP her, nebo zkrátka sáhnout po nějaké té méně oficiální cestě.

Ne všechny hry jsou podporovány, ze známých titulů lze zatím potvrdit třeba Wipeout, Grand Theft Auto Vice City and Liberty City Stories, Wormds, Little Big Planet, Soul Caliber Final Fantasy: Crisis Core, a Final Fantasy: Type-O.

PpssppacecombatxPpssppmonsterhunterfreedomunite

PpssppfinalfantasycrisiscorePpssppgtalcs

Jak bylo řečeno na začátku, projekt staví na otevřeném zdrojovém kódu, přičemž Android není jedinou platformou, pro kterou je dostupný. Emulátor je k dispozici i pro Windows, Mac a Linux. O budoucí vývoj se tak bát nemusíme.

Chcete PSP, ale potřebujete ušetřit? Kupte si jen ovladač k telefonu

Hraní na dotykové obrazovce není podle zkušeností naši i dalších uživatelů nejpohodlnější. Snadným řešením je externí ovladač, s jehož pomocí můžete vychutnávat podobný zážitek jako na plnohodnotném PSP. Ideální jsou bluetooth modely, ale nic nepokazíte ani klasickým kabelovým, ovšem pouze pokud máte podporu USB OTG.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Telefon konzolí! PlayStation Portable emulátor pro Android je k dispozici zdarma

Středa, 4 Únor 2015 - 06:49 | petr22 | Mame to chapat tak, ze existuje neco jako placeny...
Úterý, 3 Únor 2015 - 20:14 | Paul MuadDib | Myslím si, že pokud to bylo zadarmo tak Sony...
Úterý, 3 Únor 2015 - 10:18 | Anonym | Mam tohle docela dobre otestovane, funguje to...

Zobrazit diskusi