CDR.cz - Vybráno z IT

Telefony Xperia od Sony dostanou podporu herního gamepadu DUALSHOCK 3

Xperia DUALSHOCK 3 - úvodní foto
Podpory herního ovladače DUALSHOCK 3, známého z herních konzolí PlayStation, se nyní dočkají i oblíbené smartphony Xperia. Ovladač je bezdrátový a jeho instalace na telefon je velmi jednoduchá.

Hraní her na chytrých telefonech může být velikou zábavou i přes malé rozměry displeje. Horší je to ovšem s jejich ovladatelností dotykem - je nepřesná, snadno se překliknete a samotné prsty mnohdy překáží obrazu. Vznikají tak různé přídavné ovladače pro tablety a mobilní telefony, které vám nabídnou přesnější a efektivnější hraní a tím i mnohem lepší zážitek ze samotného hraní her. Nově se mezi zařízení s herním ovladačem přidají i telefony Xperia od Sony, k nimž si budete moci bezdrátově připojit gamepad DUALSHOCK 3, známý z herní konzole PlayStation 3.

Xperia DUALSHOCK 3 - použití

Nadpis článku je ovšem trochu zavádějící. Plné podpory ovladače se nedočkají všechny Xperie, ale pouze Xperia SP a nově v budoucnu představné modely. Dá se ale očekávat, že Sony přijde i s aktualizacemi pro starší telefony, které už na trhu jsou. Minimálně u nynější vlajkové lodi Xperia Z je to velmi pravděpodobné.

Při prvním použití musíte ovladač propojit s telefonem kabelem skrze MicroUSB konektor. Telefon ho následně rozpozná a díky průvodci, který má již v samotném softwaru, ovladač snadno a rychle nainstalujete. Pak stačí kabel odpojit a nadále už můžete hrát pouze bezdrátově přes Bluetooth.

Xperia DUALSHOCK 3 - ovladač
Herní ovladač DUALSHOCK 3 od Sony

DUALSHOCK 3 plní ale kromě hraní i funkci jednoduchého bezdrátového ovladače a pohybovat se s ním můžete i v samotném uživatelském rozhraní telefonu. Další užitečnou funkcí je možnost propojit samotný telefon skrze grafický výstup MicroHDMI s vaší televizí, tabletem či jinou větší obrazovkou. Hra se na ni z telefonu zrcadlí a vy pak můžete nabýt pocitu, že hrajete na opravdové herní konzoli s velikou obrazovkou a plnohodnotným herním ovladačem. Rozdílem už pak budou jen herní tituly, které se samozřejmě nedají srovnávat s těmi na PlayStationu, Xboxu apod. Vše reálně popisuje níže uvedené video.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Telefony Xperia od Sony dostanou podporu herního gamepadu DUALSHOCK 3

Středa, 10 Duben 2013 - 10:54 | HEC | Hmm - jen škoda, že s tím přišli až několik let...
Středa, 10 Duben 2013 - 08:05 | AndyF1 | Chvalim je to velmi dobra inovacia. A v podstate...

Zobrazit diskusi