CDR.cz - Vybráno z IT

PowerA Moga Pro: Stylový herní ovladač pro zařízení s Androidem

PowerA Moga Pro - úvodní foto
Výrobce PowerA přichází se svým novým a vylepšeným herním ovladačem Moga Pro. Ten nabízí klasické ovládací prvky včetně analogových joysticků a podporuje takřka všechna mobilní zařízení s Androidem.

Herních ovladačů pro naše mobilní miláčky se v poslední době objevuje celá řada a důvod je jasný - chytré telefony dnes ukrývají hardware velkých výkonů včetně toho grafického. Výsledkem tohoto zázemí je tedy nepřeberné množství herních titulů, které ale musíme ovládat přímo dotykem na displeji, čímž si samotný obraz z části zakrýváme prsty. Gadgety v podobě přídavných herních ovladačů nám ovládání hry velmi usnadní a upřesní a v neposlední řadě přinesou lepší zážitek ze samotného hraní.

Jedním z mnoha příkladů může být nedávno oznámená podpora herního gamepadu DUALSHOCK 3 od SONY pro jeho chytré telefony Xperia. Plnohodnotného herního ovladače se dočkali ale i majitelé mobilních telefonů či tabletů, na kterých běží operační systém Android 2.3 a jeho vyšší verze. Propojení ovladače s přístrojem pak obstarává bezdrátová technologie Bluetooth.

PowerA Moga Pro - ovladač

Model Moga Pro je již podle názvu nástupcem starší verze ovladače s názvem Moga. Ten se ale moc nepovedl: zejména jeho ergonomie byla takříkajíc nedotažená. Ponaučen tak z chyb, Moga Pro je vylepšený, mouchy starého modelu byly vychytány a srovnat se dá s běžnými gamepady k herním konzolím. (Tedy alespoň to tvrdí jeho výrobce... :))

Ovládací prvky se nijak neliší od jiných herních ovladačů. Nalezneme zde tedy klasicky dva analogové joysticky, čtveřici akčních kláves a také směrový kříž se šipkami. Na horní hraně ovladače nechybí ani čtveřice tlačítek pod ukazováky a u jeho středu jsou ještě dvě malá funkční tlačítka pro výběr a start. Mezi ovládacími prvky uprostřed se nachází vyklápěcí a nastavitelný stojánek pro váš telefon či tablet, čímž máte obě zařízení spojena vcelku a nemusíte se starat o vhodné umíštění telefonu před započetím hry. Je zde ale jedno omezení a to v rozpětí ramen držáku – maximální šířka přístroje může být 8,2 cm.

PowerA Moga Pro - stojánekPowerA Moga Pro - záda

Důležitým faktem jsou samozřejmě herní tituly, které Moga Pro podporuje. Zatím se mezi ně řadí například hry Dead Trigger, Modern Combat 4, GTA: Vice City, NFL Pro 2013, The Dark Knight Rises nebo Sonic CD. Budoucnost by ale měla přínést daleko rozsáhlejší výběr z herních titulů, k čemuž by měl dopomoci i otevřený software PowerA pro vývojáře. Pokud si ovladač objedáte zavčasu, můžete k němu navíc zdarma dostat hru N.O.V.A. 3. Tato akce je ale časově omezena.

Jak jsem již zmiňoval výše, propojení mezi telefonem a ovladačem Moga Pro obstarává bezdrátově Bluetooth. K nabíjení akumulátoru slouží USB port (kabel dodávaný v balení).

PowerA Moga Pro - balení

Herní ovladač PowerA Moga Pro koupíte za cenu 50 amerických dolarů, v přepočtu tedy za zhruba 1000 korun. Na americký trh dorazil teprve včera a objednat si ho můžete například na Amazonu, Walmartu nebo na oficiálních stránkách výrobce. Jako vždy ale dodám, že při objednávce ze zámoří budete muset k ceně ovladače připočíst i další poplatky jako je clo či DPH.
 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku PowerA Moga Pro: Stylový herní ovladač pro zařízení s Androidem

Neděle, 21 Duben 2013 - 10:39 | DRK | Tak pokud to není univerzální ovládání, které by...
Pátek, 19 Duben 2013 - 09:04 | Kostel | Tak tohle propojit s Ar.Drone 2.0, to by pak bylo...

Zobrazit diskusi