CDR.cz - Vybráno z IT

RECENZE – HyperX Cloud Revolver S nabízí 7.1 Dolby Surround v ocelové konstrukci

Kingston Hyperx Cloud Revolver S Uvodni
Před pár týdny vyšel následovník loňských stereofonních HyperX Cloud Revolverů, který se nově označuje písmenkem S na konci jména. Cílovou skupinou jsou hráči, kteří vyžadují během hraní skvělé prostorové vnímání za pomoci 7.1 Dolby Surround. Najdou uplatnění?

Značka HyperX od společnosti Kingston se řadí mezi prestižnější produkty, které přeskakují nižší cenový segment a nabízí pouze kvalitnější herní příslušenství. Své uplatnění naleznou nové headsety především u náročnějších hráčů, kteří během hraní vyžadují prostorové vnímání – nejčastěji střílečky (Rainbox Six, Call of Duty, Battlefield a další), případně survival hry v otevřeném světě.

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 2

Nový přírůstek do produktové série Cloud Revolver navazuje na úspěch loňského stereo headsetu, který si v recenzích odnášel povětšinou chválu. Letošní novinka se vzhledově nijak od svého mladšího sourozence nevzdálila – vyjma ovládání jsou si podobná jako vejce vejci. Přibyla ovšem podpora 7.1kanálové zvuku Dolby, který se osvědčí právě ve hrách využívajících prostorové vnímání.

Kingston Cloud Revolver S Specs 2

Loňský kousek se pohybuje v maloobchodní ceně 3500 Kč, přičemž novinka zdražila o solidní tisícovku. Ve specifikacích se takřka nezměnila, přibyl ji ovšem zmíněný 7.1kanálový zvuk a připojení přes USB.

Konektivita

V líbivém balení nalezneme headset, mikrofon a hned několik různých kabelů, jejichž množství může na první pohled vyděsit. Jejich výběr ovšem záleží jen a pouze na uživateli. Možnosti připojení zařízení je hned několik – jedním 3.5mm jackem, dvěma 3.5mm jacky pro vstup a výstup, nebo pomocí USB skrze krabičku obsahující externí zvukovou kartu.

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 3Kingston Hyperx Cloud Revolver S 4

V posledních letech se řada kvalitních headsetů přesunula právě k USB konektorům, což ovšem vyústilo v problémy při přepojování do jiných zařízení. HyperX Cloud Revolver S však můžete svobodně přehazovat mezi počítačem, mobilem či konzolí bez jakýchkoliv problémů. Mikrofon funguje ve všech zařízeních i při zapojením jedním jackem, mobilní telefon nevyjímaje. 

Nutno ovšem podotknout, že 7.1kanálový zvuk je dostupný pouze při zapojení pomocí USB konektoru, nikoliv jackem. Pro prostorový zvuk je tedy uživatel odkázán pouze na počítač, popřípadě konzoli PlayStation 4, se kterou si USB konektor překvapivě rozumí bez jakékoliv instalace. Prostorový zvuk je možné následně vypínat a zapínat na ovládací krabičce.

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 5

Sluchátka s 1m kabelem se kombinují s kabelou ovladače o délce 2 metrů, což může být pro některé výhoda i nevýhoda. Ovládací krabička je bohužel od sluchátek vzdálena tak akorát, aby na stole překážela a padala k zemi. Je opatřena sice klipsnou pro zachycení, ale na její přichycení člověk před ani po sezení u počítače nejspíš nedává pozor – ryze individuální záležitost.

Jednoduchost

Zapojení do počítače s sebou nenese žádnou instalaci podpůrného softwaru, vyjma obyčejného rozpoznávání hardwaru. Všechna nastavení probíhají přímo v USB ovladači, tedy volba hlasitosti sluchátek i mikrofonu a přepínání profilů ekvalizéru.

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 23Kingston Hyperx Cloud Revolver S 26Kingston Hyperx Cloud Revolver S 25

V úzkém výběru ekvalizéru nalezneme celkem 3 profily – basový, flat a hlasový. Indikaci zajišťuje LED dioda, která svítí na jedné ze tří příslušných čárek. Jelikož nejsou nijak označeny, je nutné si je prostudovat v uživatelském manuálu či se je pokusit identifikovat na vlastní uši při samotném poslechu.

Separátní tlačítko uprostřed ovladače se stará o aktivaci/deaktivaci 7.1 prostorového zvuku. Všechny profily zajišťuje zabudovaná externí zvuková karta, tudíž není potřeba se strachovat o dispozice svého počítače. Profily ekvalizéru bohužel nelze kombinovat s prostorovým zvukem.

Prostorový zvuk

Největším lákadlem nových HyperX Cloud Revolver S je tedy 7.1kanálový zvuk, což je veskrze jediná patrná funkce, za kterou si uživatel v porovnání s předchozím modelem připlácí. Nejsou to ovšem pouze hry, kde si lze prostorového zvuku užívat. Hodí se skvěle i pro poslech hudby, jelikož přidávají zvuku velmi znatelnou hloubku se skvělou barvou tónů.

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 7 0Kingston Hyperx Cloud Revolver S 8Kingston Hyperx Cloud Revolver S 10

Takový poslech hudby je však realizovatelný pouze v domácím prostředí, jelikož je pro něj (opakujeme) zapotřebí připojení skrze USB – připojením k jinému zařízení pomocí 3.5mm jacku o funkci přicházíte. Neznamená to ovšem, že by s headsetem byl takový poslech znatelně horší – stále se jedná o nadprůměrně vybavená sluchátka s dobrými parametry.

Prostorový zvuk v kombinaci s herní sérií produktů je primárně určen pro hraní videoher, zejména FPS titulů. Zde skutečně prostorový zvuk září a je velmi snadné identifikovat přibližný úhel, pod kterým se nachází nějaký oponent. Využíváte-li ovšem zároveň hlasovou komunikaci se svými spoluhráči, příjemného hlasového zvuku se z jejich strany nedočkáte – hlasy jsou deformované a místy nesrozumitelné. V takových situací je vhodné 7.1 zvuk vypnout. 

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 11Kingston Hyperx Cloud Revolver S 12Kingston Hyperx Cloud Revolver S 13

Přiložený mikrofon je odnímatelný a snadno nastavitelný do kterékoliv polohy – pro rychlé svačiny ho můžete bez problémů stočit mimo dosah, aniž byste jej museli vyjmout z headsetu. Redukci šumu zvládá na výbornou, překvapivě dobře dokáže potlačovat i mlácení do klávesnice a další rušivé elementy. Kvalitní stolní mikrofony sice nenahradí, ale pro běžnou komunikaci bohatě stačí.

Design

Na první pohled zaujmou HyperX Cloud Revolver S svým ocelovým designem, který dodává headsetu vynikající robustnost, od které lze očekávat dlouhodobou životnost. Ocelová konstrukce objímá sluchátka od ucha k uchu, přestože o samotné přilehnutí na hlavu se stará plastová obroučka.

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 16 1Kingston Hyperx Cloud Revolver S 17 1Kingston Hyperx Cloud Revolver S 18 1

Plastová obroučka se pohybuje pouze po stranách, kde se odklání od jednotlivých uší. Při sezení na temeni se nijak nepropíná, reaguje vysouváním menší, vnitřní obroučky. Při dolehnutí na hlavu se plastová část posune výše k ocelovému můstku, který tak pomáhá tlumit tlak vyvíjený na plast, díky čemuž by se sluchátka neměla jen tak zlomit. Stačí bohužel malinké škobrtnutí prsty o ocel, aby se konstrukcí roznesl nepříjemný zvuk zvonu. 

Kingston Hyperx Cloud Revolver S 21 1Kingston Hyperx Cloud Revolver S 20 1Kingston Hyperx Cloud Revolver S 19 1

Uši jsou kryty paměťovou pěnou, která je v porovnání s ostatními headsety nadprůměrně pohodlná. Nijak nepřekáží či netlačí ani po celodenním sezení u počítače. Naušníky krásně rýsují uši, která tak nejsou přimáčknuta ke kůži, nebolí a nepotí se. Paměťová pěna se také stará o výbornou izolaci zvuku i při velmi vysoké hlasitosti. 

Verdikt

Nové HyperX Cloud Revolver S jsou ve své cenové relaci jednou z lepších voleb. Od loňského modelu se liší víceméně jen prostorovým zvukem, který je ale při poslechu hudby i hraní her velmi znát. Skvělý zvukový zážitek nabízí i na ostatních zařízeních, se kterými si headset rozumí běžným 3.5mm jackem. Pokud se bez prostorového zvuku obejdete, ani volba levnějšího loňského modelu není marná. 

Tagy: 

Diskuse ke článku RECENZE – HyperX Cloud Revolver S nabízí 7.1 Dolby Surround v ocelové konstrukci

Sobota, 13 Květen 2017 - 12:26 | xWing | Ale aj tak som vratil ten stary SB Audigy 2 ZS do...
Sobota, 13 Květen 2017 - 11:23 | japkoslav | Jojo McAfee je kategorie sama pro sebe :) "...
Pátek, 12 Květen 2017 - 17:35 | xWing | Tak ziadny konflikt kariet. Vsetko mi domrvil...
Pátek, 12 Květen 2017 - 07:53 | xWing | Mal si pravdu s tym starsim Realtek cipom. SB...
Čtvrtek, 11 Květen 2017 - 11:29 | xWing | Nie som az tak narocny hrac hier, tak skusim aj...
Čtvrtek, 11 Květen 2017 - 10:53 | japkoslav | Obě splňují požadavky - jen Sound Blaster Audigy...
Čtvrtek, 11 Květen 2017 - 08:09 | xWing | Vdaka za odpoved. Pytal som sa sice, aka karta...
Středa, 10 Květen 2017 - 17:13 | japkoslav | Sb Audigy 2 ZS jsem kdysi měl, ale pokud se...
Středa, 10 Květen 2017 - 12:45 | xWing | Prepacte mi vopred moju neznalost a nevzdelanost...
Středa, 10 Květen 2017 - 01:52 | Spirit_pcf | Ten Smyth som nepoznal, ale prave som diky tebe...

Zobrazit diskusi