CDR.cz - Vybráno z IT

Rozlučte se s modrým ptákem, přivítejte X. Elon Musk změní logo Twitteru

Zdroj: Shutterstock

Světově známý podnikatel a vizionář Elon Musk přišel s dalším odvážným krokem a představil novou podobu sociální sítě Twitter, která nyní nese nové logo s písmenem X místo ikonického modrého ptáčka, který se na Twitteru objevil již v roce 2010.

Podle Elona Muska bude označení "tweetů" nahrazeno novým pojmem "X". Logo X je představováno jako "minimalistický art deco" a Musk uvedl, že se může v budoucnu ještě změnit. Elon Musk má zjevnou slabost pro písmeno X, co se týče brandingu (SpaceX, X.com atd.), a toto písmeno je také klíčovým názvem pro jeho plánovanou "všehochuť" aplikaci, která by zahrnovala funkce jako platby a objednávání taxi, inspirované všeobjímajícím čínským WeChatem.

Podle nedávno jmenované výkonné ředitelky Twitteru, Lindy Yaccarino, bude nový koncept X "zaměřen na audio, video, zasílání zpráv a platební/bankovní služby", a bude "poháněn" umělou inteligencí. Změna designu, kterou již můžeme vidět na samotném Twitteru, přichází těsně po uvedení nové konkurenční sociální sítě Threads, která zažila explozivní růst ve svém prvním týdnu existence.

Musk obvinil tvůrce Threads, firmu Meta, z podvádění a hrozil žalobou za systematické, úmyslné a nezákonné přivlastnění obchodního tajemství a duševního vlastnictví Twitteru, stejně jako za zneužívání dat Twitteru. Vyplývá to z dopisu, který zaslal právník Elona Muska, Alex Spiroe, Markovi Zuckerbergovi.

Zdroj: Shutterstock

V minulém týdnu Musk přiznal, že Twitter ztratil téměř polovinu svých reklamních příjmů od okamžiku, kdy ho za 44 miliard dolarů odkoupil v říjnu loňského roku. Sociální síť také zápasí s vysokým zadlužením a zůstává v negativním cash flow. V jednom ze svých "x" (bývalých tweetů) Musk uvedl: "Musíme dosáhnout pozitivního cash flow, než budeme mít luxus něco jiného dělat."

Elon Musk v tuto chvíli zdůrazňuje, že nový design a koncept X představují první kroky a nezbytné inovace, které mají za cíl zlepšit ekonomickou situaci Twitteru. Podnikatel se zaměřuje na udržitelnost a dlouhodobý růst, a právě proto chce platformu přivést k pozitivnímu cash flow, což by jí otevřelo dveře k dalším možnostem a expanzi.

Změna loga na Twitteru zřejmě vyvolá řadu reakcí a názorů u uživatelů této populární sociální sítě. Nicméně, jedno je jisté – podnikatelský génius Elon Musk si drží své odhodlání a vize, a věří, že nový koncept X představuje budoucnost a inovaci v online světě, která nás může překvapit a změnit způsob, jakým komunikujeme a využíváme sociální média. Teď už zbývá jen sledovat, jakým směrem se bude Twitter ubírat pod jeho vedením.

Diskuse ke článku Rozlučte se s modrým ptákem, přivítejte X. Elon Musk změní logo Twitteru

Žádné komentáře.