CDR.cz - Vybráno z IT

Elon Musk zvažuje proměnit Twitter na internetovou banku, aby se vyhnul bankrotu

Nejednou upozorňoval nový majitel Twitteru, Elon Musk, na špatný stav hospodaření Twitteru. Podle něj je denní ztráta vyčíslena na 4 miliony dolarů. Kritický pak bude příští rok, protože Twitter prý reálně může čelit až miliardovým ztrátám a může se ocitnout na hranici bankrotu. Zaměstnanci Twitteru se již Muska ptali, jak mohou pomoci při udržení Twitteru nad vodou.

Zdroj: Shutterstock

Musk na tyto otázky odvětil velice stručně – chce navýšit uživatelskou základnu Twitteru o 1 miliardu, navrhnout lepší kompenzaci tvůrcům a zlepšit vyhledávač. Jeho asi nejodvážnějším plánem v souvislosti s Twitterem je přetvořit tuto platformu na platformu pro digitální platby.

Musk také během osobního rozhovoru se zaměstnanci uvedl, že by se Twitter měl více chovat jako banka – aby si uživatelé mezi sebou mohli posílat peníze tak snadno jako soukromé zprávy. Díky tomu by prý i tvůrci obsahu mohli dostat zaplaceno více, než na jiných platformách, a běžní uživatelé by generovali vyšší úroky z vedení běžného účtu přímo na Twitteru.

Jednoduše řečeno by došlo například k propojení debetních karet s účty na Twitteru. Tato myšlenka je velice podobná jedné z jeho prvních úspěšných společností – PayPal. Zde také chtěl vytvořit platformu, přes kterou můžete posílat peníze kamkoliv na zemi. 

Zdroj: Shutterstock

Elon Musk si zkrátka stanovil jako svůj nový cíl, že z Twitteru udělá konečně prosperující firmu. Možná i proto prodal své akcie Tesly za další 4 miliiardy dolarů, které investoval do Twitteru, aby mu pomohl jej postavit trochu na nohy. Když je potřeba, tak Elon dokáže v práci nasadit zběsilé tempo, ale bohužel to stejné tempo očekává od svých zaměstnanců. Z tohoto pohledu jsou na tom možná ti, kteří byli odejiti, o něco lépe.

Diskuse ke článku Elon Musk zvažuje proměnit Twitter na internetovou banku, aby se vyhnul bankrotu

Pátek, 18 Listopad 2022 - 10:45 | Zog Zogothowics | To kurva není žádná otázka to je naprosto veřejná...
Čtvrtek, 17 Listopad 2022 - 12:29 | DRK | Otázka je proč přesně twitter prodělává a od kdy...

Zobrazit diskusi