CDR.cz - Vybráno z IT

Tinder zatne tipec uživatelům, co skrze něj sbírají sledující na sociální sítě

Zdroj: Shutterstock

Seznamovací platforma Tinder se rozhodla aktualizovat své zásady a v budoucnu bude mazat veškeré odkazy u životopisu uživatelů na ostatní sociální sítě a zároveň bude bránit tomu, aby se uživatelé přesunuli na privátní chat na jinou sociální síť.

Tinder je populární seznamovací platforma, která měla původně za cíl sbližovat lidi. Nyní tato platforma uveřejnila aktualizaci zásad pro komunitu, které mají zvýšit bezpečnost a ochranu soukromí pro uživatele. Jednou z novinek je, že Tinder bude automaticky odstraňovat z životopisů a popisků odkazy na další sociální sítě a zároveň bude odrazovat uživatele od provozování soukromých konverzací na jiných platformách.

Podle vyjádření Tinderu by tato platforma neměla být místem pro sebepropagaci. Někteří uživatelé i uživatelky ji dle některých lidí využívali jako prostor pro získávání followerů na Instagramu, ačkoliv o seznámení nestáli. 

Zdroj: Shutterstock

V tiskové zprávě Tinderu stojí: „Uživatelé by neměli inzerovat, propagovat ani sdílet sociální profily nebo odkazy za účelem získání příznivců, prodeje věcí, získávání finančních prostředků nebo vedení kampaní. Abychom proti tomu pomohli bojovat, Tinder odstraní z veřejných životopisů odkazy na sociální sítě.“

Ohledně chatů upozornil Tinder na zveřejňování soukromých chatů bez předchozího souhlasu druhé strany. Toto je reakce na nešvar, který se stává trendem, kdy se soukromé chaty začaly virálně šířit nejen na Tinderu, ale také na Twitteru či TikToku. Mimo to přichází Tinder s dalšími doporučeními, jako například aby si každý uživatel vytvořil vlastní účet i v případě, kdy pár hledá třetího do skupiny.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Tinder zatne tipec uživatelům, co skrze něj sbírají sledující na sociální sítě

Žádné komentáře.