CDR.cz - Vybráno z IT

Nokia se probouzí a vrací na scénu: Přichází s novým Barbie telefonem

Zdroj: Shutterstock

Společnost Nokia, známá především díky legendárnímu modelu 3310, se po turbulentních dobách vrací na scénu s novou strategií. Po odkoupení mobilní divize Microsoftem se Nokia pod hlavičkou Human Mobile Devices rozhodla investovat do vlastních řad. Nově se spojuje se společností Mattel a chystá se představit originální vyklápěcí telefon Barbie.

V minulosti byla společnost Nokia jednou z mála společností vyrábějících mobilní telefony. Například její model 3310 byl legendární a měl pověst nerozbytného telefonu. V pozdější době to s Nokií šlo trochu z kopce, ale značka jako taková stále přežívá. V roce 2013 byla celá mobilní divize Nokie odkoupena společností Microsoft za 7 miliard dolarů, a to spolu s veškerými patenty Nokie.

Nyní se však vedení Nokie rozhodlo pod hlavičkou Human Mobile Devices (HMD) investovat do vlastních řad. Nokia chce ovšem přijít s něčím více originálním, a tak uzavřela spolupráci se společností Mattel a začne vyrábět vyklápěcí telefon Barbie. Do července tohoto roku by pak měly přijít čtyři modely, a to jak pod značkou Nokia, tak pod značkou HMD.

Zdroj: Shutterstock

Ačkoliv zatím nejsou známy žádné hlubší detaily, víme, že Nokia chce vyrábět kompletně svůj vlastní hardware. Očekávaný telefon Barbie pak přijde v červenci tohoto roku. Nikoho asi nepřekvapí, že tento telefon bude růžové barvy a bude mít retro nádech.

Podle představitelů HMD by se mělo jednat o zbrusu nový model, a nikoliv jen přebarvený stávající model na růžovo. HMD navíc nevyloučila ani partnerství s dalšími zajímavými značkami. Jedná se každopádně o zajímavý nápad a trochu mi to připomíná konec devadesátých let, kdy si člověk mohl koupit libovolný kryt a personalizovat si tak mobilní telefon dle svého vkusu, například právě do Barbie stylu.

Diskuse ke článku Nokia se probouzí a vrací na scénu: Přichází s novým Barbie telefonem

Pondělí, 26 Únor 2024 - 14:46 | Gaunter | @miro: "na trhu bolo ďaleko viac značiek...
Pondělí, 26 Únor 2024 - 14:26 | corwin78 | To je zase článek jak noha. Tak ano Nokia 3310...
Pondělí, 26 Únor 2024 - 10:57 | miro | "V minulosti byla společnost Nokia jednou z...
Pondělí, 26 Únor 2024 - 09:59 | RedMaX | Doufám, že to zase není nějaká čihákovina, ale...

Zobrazit diskusi