CDR.cz - Vybráno z IT

Společnost Nokia také odchází z Ruska, podporu však nadále poskytovat bude

Finská společnost Nokia se rozhodla odejít z ruského trhu. Již na počátku března pozastavila dodávky do Ruska a nyní oznámila definitivní odchod. Není tak jasné, zda někdy plánuje návrat.

Zdroj

Nokia je nadnárodní společností se sídlem ve Finsku a zároveň je největším světovým producentem infrastruktury pro telekomunikační sítě. V minulosti se také specializovala na výrobu vlastních mobilních telefonů. Nyní však tato známá společnost oznámila, že se rozhodla po vzoru ostatních společností, odejít z ruského trhu.

Nejde o první krok této společnosti vyjadřující podporu Ukrajině, protože již na počátku ruské invaze na Ukrajinu přerušila Nokia dodávky do Ruska. Nyní však oznámila definitivní konec.

Zdroj

Lundmark neuvedl, na jak dlouho z ruského trhu odchází a zda se ještě někdy Nokia do Ruska vrátí. Dodal však, že i když Nokia odchází, má stále v plánu poskytovat podporu zákazníkům. Speciálně kvůli tomu si Nokia vyžádala povolení, aby tuto podporu mohla nabídnout navzdory uvaleným sankcím.

Vzhledem k tomu, že podíl tržeb z ruského trhu představoval pro Nokii jen jednotky procent, neměl by tento odchod nějak dramaticky zamávat s rozpočtem a plány společnosti. Zajímavé je, že podle deníku New York Times se měla společnost Nokia podílet na propojování největšího ruského operátora MTS a systému pro špehování od ruské tajné služby FSB.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Společnost Nokia také odchází z Ruska, podporu však nadále poskytovat bude

Žádné komentáře.