CDR.cz - Vybráno z IT

Únik fotografií zachycuje chystanou, leč zrušenou Lumii 960

Zrusena Lumia
Než to Microsoft s Lumiemi zcela vzdal, chystal nástupce svého posledního high-endového modelu, Lumie 950. Tím měla být Lumia 960, bohužel se však nikdy nedostala do výroby.

Od doby, co Microsoft oznámil, že končí s řadou Lumia, kterou zdědil společně s koupí Nokie, jsme vyhlíželi onen bájný Surface Phone. Ale po něm ani vidu ani slechu. Každopádně v Redmondu chystali onehdy nástupce své vlajkové lodi.

Lumia 960 měla mít jen lehce přepracovaný design, ale především neměla být plastová, což vlajkové lodi vždy ubírá na hodnotě. Použitý hliník se k nejvyššímu modelu hodí mnohem více. Vylepšený měl být i hardware, místo Snapdragonu 808 nebo 810 v případě Lumie 950 XL měl být použit novější a výkonnější Snapdragon 820.

Zrusena Lumia

Stále měl být použit QHD display, což by ale ničemu nevadilo, přeci jen i FullHD rozlišení na 6 palcích není nijak extrémně hrubé a je zcela dostačující. Zajímavé je, že Lumia 960 měla mít 2 reproduktory a oba měly být na přední straně telefonu, což je mnohem lepší umístění než vedle fotoaparátu v případě Lumií 950 a 950 XL.

Ve výbavě měl být i 20 Mpix fotoaparát PureView, jak by bylo zvykem určitě by fotil velmi kvalitní fotografie, Lumie v tomto ohledu patřily vždy ke špičce. Na fotografii je též vidět umístění antén, které jsou podobě řešeny jako u iPhone a rozdělují zadní hliníkový kryt na tři části.

Telefon měl být královsky vybaven, ale těžko říci, zda by uspěl proti konkurenci v podobě iPhone a telefonům s Androidem. Ano, určitě by měl funkci Continuum, která by s výkonnějším procesorem byla určitě mnohem použitelnější, ale co mobilní Windows trápilo a stále trápí, je nedostatek aplikací.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Únik fotografií zachycuje chystanou, leč zrušenou Lumii 960

Úterý, 20 Červen 2017 - 17:17 | rman | Nesouhlasim. Lumie nebyly nijak zvlast poruchove...
Úterý, 20 Červen 2017 - 17:13 | rman | Ja porad moc nechapu proc se pise o nedostatku...
Pátek, 2 Červen 2017 - 11:24 | RedMaX | MS udelal dobre, ze Lumie zabalil. Samozrejme je...

Zobrazit diskusi