CDR.cz - Vybráno z IT

Zaklínač 3 vyložil karty na stůl. Gwynt se dočká samostatné videohry [E3 2016]

Gwent
Když vloni vyšel legendární Zaklínač 3, dějiny videoherního světa se otřásly. Ještě dnes se o titulu mluví v samých superlativech a dosud se může pyšnit aktivní komunitou a bohatým obsahem, který má co nabídnout i po takové době. A to není všechno…

Cdre 3

Poslední díl trilogie o svůdném zaklínači Geraltovi z Rivie se s posledním datadiskem O víně a krvi chýlí ke konci. Přestože se ale budeme s bílým vlkem brzy loučit, nemusíme šátečkem mávat celé značce.

Zaklínač 3: Divoký Hon s sebou přinesl jeden klenot, který původně ve hře vůbec neměl být. Karetní hra Gwynt byla inspirována současnými žánrovými trendy a stala se v podstatě kapitolou samou o sobě. Důkazem tomu mohou být už jen kartičky dodávané ve sběratelských edicích, které neustále nabírají na ceně. Fanoušci si právě tyto balíčky ochraňují jako oko v hlavě a pyšní se, že je ukořistili během prvních várek, neb jsou dnes už téměř k nedostání. Vzhledem k jejich reálnému využití ani není divu.

Gwent 2Gwent 3

Pokud se však řadíte mezi fanoušky, kteří nejsou ochotní investovat stovky či tisíce do pár cárů papíru, nebo se na vás už jednoduše nedostalo s posledními sběratelskými edicemi, pak nemusíte zoufat. CD Projekt RED se rozhodl, že tomuto původně neškodnému formátu a minihře ze Zaklínače 3 dopřeje vlastní světla reflektorů, a slíbil tak vydání plnohodnotného titulu na motivy Gwyntu.

Gwent 4

Studio nedávno zaregistrovalo dvě značky na úřadě Evropské unie pro duševní vlastnictví. První nese obyčejný název Gwent a druhá Gwent: The Witcher Card Game, což znamená v překladu Gwynt: Zaklínačská karetní hra. Nese jak logo, tak i rubriku počítačových her různých formátů, online služeb, šperků, medailonů, prstenů, sošek, oblečení, psacích potřeb, papírnictví a zavazadla. Zjevně, co se vešlo, to se vlezlo.

Bude zajímavé sledovat, kam CD Projekt RED se svojí karetní odnoží míří. Zda se bude jednat o nenásilný titul cílený pouze pro hlavní fanoušky, nebo pro karetní titul s ambicemi konkurovat současného králi žánru Hearthstone

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Zaklínač 3 vyložil karty na stůl. Gwynt se dočká samostatné videohry [E3 2016]

Žádné komentáře.