CDR.cz - Vybráno z IT

Známe datum vydání Dragon Age: Inquisition! [video]

BioWare vypustili gameplay trailer na svůj nový titul a jeho prostřednictvím oznámili, kdy si třetí zápich populární RPG série budete moci osahat. Těšte se na podzim, dámy a pánové.

Přestože letošek vypadal jako rok napakovaný epickými fantasy RPG, to nejzvučnější z nich se nakonec dočkalo odložení na únor 2015. Ačkoliv si však fanoušci žánru na třetího Zaklínače budou muset počkat déle, čas budou moci efektivně zabít u konkurence, která je ve štychu nenechá. Dragon Age: Inquisition je totiž také plný mečů, magie a monster a čekat vás bude 7. října 2014.

Hráč tentokrát bude v příběhu zastávat mnohem zásadnější roli, jelikož bude zároveň zakladatelem inkvizice a jedinou osobou schopnou uzavírat trhliny, z nichž na svět vylézají ne úplně přátelsky naladěné bytosti. Je tedy logické, že vaše akce budou mít na děj větší dopad než v předchozích dílech.

Dragon Age: Inquisition vyvíjejí tvůrci Mass Effectu z BioWare a bude dostupný na platformách PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 a Xbox One. Vůbec poprvé v sérii využívají autoři engine Frostbite 3, který pohání třeba Battlefield 4, a jenž by měl fantastickému prostředí propůjčit skutečně nextgenovou podobu. Co vy? Těšíte se, nebo vás titul nechává chladnými? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Známe datum vydání Dragon Age: Inquisition! [video]

Úterý, 29 Duben 2014 - 12:12 | Tom | DA 1 mne bavila DA2 jsem nehral a DA3 mne uz...
Středa, 23 Duben 2014 - 20:38 | Psycho Mantis | Super. Jsem velký fanda všech velkolepých RPG a...

Zobrazit diskusi