CDR.cz - Vybráno z IT

CD Projekt Red potřebuje více času, Zaklínač 3 odložen na příští rok

Představenstvo polského vývojářského studia CD Projekt Red na oficiálních webových stránkách uveřejnilo otevřený dopis pro akcionáře i hráčskou komunitu. Vysvětluje v něm důvodu odkladu vydání očekávaného titulu The Witcher 3: Wild Hunt (Zaklínač 3).

CD Projekt Red je opravdu ambiciózní studio. Že však své cíle dokáže plnit, předvedlo v minulosti již několikrát. Ne nadarmo se těší jejich populárné série The Witcher takovému obdivu a řadě významných ocenění. Třetí díl s podtitulem Wild Hunt se měl na obrazovky hráčů dostat ještě koncem letošního roku, včera večer ovšem došlo k posunutí termínu vydání.

Představenstvo polské firmy na oficiálních webových stránkách hry uveřejnilo otevřený dopis pro fanoušky a akcionáře. V něm vysvětluje důvody posunutí data vydání a omlouvá se komunitě. Proč se tak stalo je nicméně zřejmé, CD Projekt Red si vzal větší sousto, než je schopen v šibeničním termínu dokonale doladit, a proto potřebuje drahocenný čas navíc.

"V The Wither 3: Wild Hunt chceme rozšířit kreativní hranice a stanovit nové standardy, rozvíjet žánr jako celek. Vám, hráčům, musíme naservírovat nezapomenutelné dobrodružství a připravit vám skutečný zážitek v obrovském otevřeném světě," uvádí představenstvo v dopise.

Dlouhých 11 let zkušeností ve tvorbě RPG dovolilo tvůrcům zpracovat přirozeně filmařsky plynoucí příběh, úžasné zvukové a vizuální efekty, a přitom pro hráče zachovat úplnou svobodnou volbu, která rozhodne o vývoji dějství a hry jako takové. 

"Složitý a rozsáhlý projekt jako tento vyžaduje zvláštní péči, zejména pak v konečných fázích. Ta spočívá v manuálním doladění řady detailů a důkladné opakované testování. Mohli jsme vydat hru koncem letošního roku, jak bylo v plánu, po zvážení byla ovšem volba odkladu jasná. Dospěli jsme k závěru, že několik dalších měsíců nám pomůže dosáhnout kvality, která nás uspokojí. Kvality, kterou od nás očekávají hráči," stojí dále v textu.

Datum vydání třetího Zaklínače byl přesunut na únor 2015. Tvůrci dále projevují lítost nad tím, že musí herní scéna čekat, věří však, že čekání za to rozhodně stojí a můžeme se tedy těšit na výjimečné RPG, které poskytne mnoho hodin zábavy.

The Witcher 3: Wild Hunt, v Čechách vydáván jako Zaklínač 3: Divoký hon, završí trilogii inspirovanou knižní předlohou Andrzeje Sapkowského. V minulosti měla RPG série celosvětový úspěch, první díl obsahoval český dabing, druhý české titulky. Wild Hunt nabídne až 36 možných zakončení příběhu. Na GamesComu 2013 jsme v rámci předváděčky za zavřenými dveřmi mezi prvními viděli ze hry až 45 minut hraní, v té příležitosti jsme v obsáhlém rozhovoru vyzpovídali také scénáristu Jakuba Szamalka. Přečtete si, co nám tehdy prozradil.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CD Projekt Red potřebuje více času, Zaklínač 3 odložen na příští rok

Žádné komentáře.