CDR.cz - Vybráno z IT

Legend of Grimrock s verzí pro tablety strčí lepším ovládáním originál do kapsy

Legend Of Grimrock Ios
Výborné RPG ze staré školy, Legend of Grimrock, si oběma svými tituly získalo řady a řady příznivců. Ani jeden díl jste ale dosud nemohli hrát na cestách. Tentokrát si zahrají i majitelé tabletů s iOS. První záběry z této verze byly dnes uvolněny.

Autoři Legend of Grimrock z Almost Human dnes vydali nové video, ve kterém představují svůj klenot v akci na iPadu. Toto RPG ze staré školy se snaží vrátit k duchu původních dungeon crawlerů, jakými jsou série Might & Magic, Dungeon Master, starší Elder Scrolls, Stonekeep a další. Základním principem je tedy bloudění v podzemí, kde se hráči pohybují po jednotlivých čtvercovitých políčkách.

Pamětníci jistě vzpomínají na doby, kdy nutným příslušenstvím k tomuto žánru nebyla jen myš a klávesnice, ale také pero a čtverečkovaný papír. Podobnou nostalgii zažijete i při hraní Legend of Grimrock, který i tento nostalgický režim nabízí. Doporučujeme přečíst naši recenzi.

Dnešní herní průmysl už nabízí hodiny nepřetržité akce, a tak hraní titulu s takovýmto oldschoolovým duchem může být už dnes pro některé pasé. Když však k Legend of Grimrock usednete, velmi brzy pochopíte, že je tato hra svým pohodovým herním stylem jak stvořená pro dlouhé chvíle ve vlaku (nebo tam, kam i královna musí pěšky).

Verze na tablety nabízí vše, co původní titul. Nečekejte nějaký viditelný grafický downgrade či oškubání některých prvků. Z ukázky se dá odhadovat, že by se mohl ovládat i daleko lépe. Tabulka pro akci se nachází na levé straně a pohyb na pravé, pokud tedy hra nebude nabízet možnost jejich přehození, bude akorát potřeba přehodit svoji motoriku.

Neměl by ale snad být takový problém tuto funkci do hry zahrnout. Každopádně ovládání prsty vypadá na tabletu mnohem přirozeněji, než poklikávání na jednotlivá tlačítka a objekty myší. 

Legend Of Grimrock Ios 1Legend Of Grimrock Ios 2Legend Of Grimrock Ios 3

Dle slov tvůrců se port prvního dílu blíží k finální verzi. Nejbližším cílem autorů je ovšem Mac verze druhého dílu, který vyšel před půl rokem a dosud se nedočkal podpory na OS X. Jejího betatestování se budete moci zúčastnit už tento měsíc. Hráči, kteří už Legend of Grimrock II vlastní ve své Steam knihovničce, budou mít betu volně dostupnou, bez nutnosti pořizování separátní verze. 

Snad se časem dostane i na uživatele Androidu. 

Diskuse ke článku Legend of Grimrock s verzí pro tablety strčí lepším ovládáním originál do kapsy

Žádné komentáře.