CDR.cz - Vybráno z IT

Buďte svěží každé ráno! Inteligentní alarm Sense vás probudí ve správnou chvíli

Sense Photo
Nebuďte otrokem budíku, chytré zařízení Sense přizpůsobí čas vstávání vašemu přirozenému spánkovému cyklu.

Obyčejný alarm vás vzbudí přesně ve stanovený čas, Sense však dokáže zohlednit mnoho různých faktorů, abyste se probudili v tu nejvhodnější dobu spánkového cyklu. Sense je jednoduchý systém, který sleduje vaše chování ve spánku, monitoruje prostředí vaší ložnice a podle toho upravuje čas alarmu tak, abyste se po probuzení necítili vyčerpaně. Inovativní gadget vytvořil tým inženýrů ze společnosti Hello.

Sense Table

Sense funguje ve spojení se Sleep Pill, malým monitorovacím zařízením ve tvaru pilulky, kterou si připevníte na svůj polštář. Zařízení Sleep Pill je vybaveno šestiosým akcelerometrem a gyroskopem, technologií Bluetooth Low Energy a lithiovou baterii. Aby byla pilulka prakticky nezničitelná a přežila nechtěné vyprání v pračce, všechny její části bylo nutné zcela utěsnit. Tento způsob byl rovněž nejjednodušší pro zachování co možná nejnižší ceny. Z těchto důvodů není možné baterii vyměnit, nicméně Sleep Pill má vydržet jeden rok, poté si musíte zakoupit novou.

Každá osoba musí mít vlastní Sleep Pill. Jestliže jste zvědaví, zda vás při spaní ovlivňuje chrápání nebo pohyby vašeho partnera, připevněte mu na polštář také jedno sledovací zařízení. Sense i Sleep Pill zaznamenávají informace o vašem spánku (hluk, světlo, teplota, vlhkost vzduchu atd.) do aplikace pro chytré telefony se systémem iOS a Android. Software vám po každé prospané noci vypočítá tzv. Sleep Score, abyste měli představu, jak dobře se vám spalo.

Funkčnost je jedna stránka věci, nicméně na tomto gadgetu je zajímavý i jeho vzhled. Designéři se snažili vytvořit něco jiného, co nebude vypadat ve vaší ložnici jako další kus elektroniky. Tak vzniklo nápadité kulovité zařízení se síťovým vzorem.

Sense Components

Jednotlivé součástky zařízení Sense

Kampaň na Kickstarter má zatím přes 5300 podporovatelů, kteří projekt zafinancovali částkou přesahující 680 tisíc dolarů. A tato suma stále roste. Jeden Sense s jednou Sleep Pill aktuálně stojí 99 dolarů (cca 2000 Kč), jedno zařízení a dvě pilulky 129 dolarů (2600 Kč) a kombinace 5+5 vyjde na 399 dolarů (8100 Kč). Zájemci mimo USA si musí připočítat poštovné v hodnotě 15 dolarů (300 Kč). Zájemci by měli svůj objednaný inteligentní budík dostat v listopadu.

Ještě jsou na výběr dvě lahůdky. Za 1000 dolarů si můžete společně s tvůrci navrhnout vlastní vzhled vnější plastové části a za 5000 dolarů si dokonce můžete na pobočce v San Fransiscu sestrojit úplně vlastní Sense a dostat se tak plně pod kůži tohoto projektu. Zjistíte, jak přístroj vznikal a jak byl detailně navržen.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Buďte svěží každé ráno! Inteligentní alarm Sense vás probudí ve správnou chvíli

Neděle, 27 Červenec 2014 - 00:22 | Gath G | "Z těchto důvodů není možné baterii vyměnit...
Sobota, 26 Červenec 2014 - 22:54 | sumix | Myšlenka fajn (něco takového bych užil, ale...
Pátek, 25 Červenec 2014 - 22:03 | Tomáš Bohuněk | Nic nezkvalitní spánek tak, jako mikrovlnný...
Pátek, 25 Červenec 2014 - 18:52 | Pety | Osobně si asi radši počkám, až se vzbudím sám od...
Pátek, 25 Červenec 2014 - 15:49 | petr3 | to je nějaký PR článek? Zní to jako oslavná óda,...
Pátek, 25 Červenec 2014 - 15:36 | Txy | Levněji vyjde nainstalovat software do telefonu,...

Zobrazit diskusi