CDR.cz - Vybráno z IT

Falcon 9 se vrátil domů, jak jej SpaceX převážela zpět na základnu? (video)

Spacex Falcon 2
První stupeň rakety přistál na vlnách oceánu a ve SpaceX mohli začít slavit. Nyní se 42 metrů dlouhý náklad vracel zpět na základnu, kde budou probíhat testy a další zkoušky, které potvrdí opětovnou možnost použití. Jak takové stěhování vypadá?

Když se raketa úspěšně vrátila z oběžné dráhy Země, čekalo jí náročné přistání na plovoucí plošině v oceánu. To začátkem dubna skutečně povedlo a my jsme vás tak mohli informovat o skvělých záběrech z náročného přistání.  Nyní se na internetu objevilo video ukazující převoz rakety zpět na základnu.

Pokud se vám první stupeň rakety zdál na videích z přistání jako malá hračka, nyní si jej konečně můžete přirovnat k běžným objektům. 42 metrů dlouhý první stupeň byl v předchozích dnech přesouván po souši napříč USA.

Bude zajímavé sledovat zprávy inženýrů ze SpaceX, které poodhalí, zda je první stupeň rakety po přistání na plošině schopný dalšího letu. Pokud ano, přiblíží se společnost Elona Muska svému cíli, kterým je postupný vývoj rakety, pro kterou nebude problém ani 100 letů, což výrazně sníží náklady na vesmírné mise.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Falcon 9 se vrátil domů, jak jej SpaceX převážela zpět na základnu? (video)

Pátek, 22 Duben 2016 - 16:07 | petr ib | https://www.youtube.com/watch?v=TJTJ6ZbOM8A https...
Čtvrtek, 21 Duben 2016 - 21:51 | super master | tesim se az to budu vypravet vnoucatum :)
Čtvrtek, 21 Duben 2016 - 16:48 | Tosuja | Maji v USA emisni limity pro raketove nosice...

Zobrazit diskusi