CDR.cz - Vybráno z IT

Zaujalo nás: Poskládejte si funkční klávesnici z LEGO kostek

nepřehlédněte
Netradiční LEGO klávesnice vás pobaví nejen svým vzhledem, ale i svou funkčností. Opravdová lahůdka pro všechny LEGOfily, kterou si můžete sami poskládat dílek po dílku.

Funkční LEGO klávesnici vytvořil Jason Allemann, který barevným kostičkám propadl celým svým srdcem. Svůj první prototyp klávesnice vytvořil již v roce 2005, ale kvůli problémům od něho upustil. K projektu se vrátil až nyní, když u silnice našel starou funkční klávesnici, která se stala jeho zdrojem inspirace. Odstranil z ní všechna tlačítka a plastové části, takže veškeré počítačové spoje a senzory zůstaly neporušeny na svém místě. Následovalo vytvoření mřížky pro náhradní klávesy a finální úpravy designu.

"Největší výzvou bylo vytvoření rámu, který by umožnil klávesám přesné umístění nad membránou," napsal Allemann na svých stránkách JKbrickworks.com. Dalším důležitým úkolem bylo sehnat symboly, které by aspoň trochu odpovídaly skutečným klávesám. V mnoha případech musel být mladík hodně kreativní. Výsledek však stojí za to.

Allemann má na svém webu kromě zmíněného projektu také řadu dalších zajímavých modelů, všechny poskládány z dílků oblíbené stavebnice. Každý model je doplněn plánkem s detailním návodem v PDF v podobě, jakou najdete u skutečných stavebnic LEGO. Brzy by se měl objevit plánek také pro počítačovou LEGO klávesnici.

Kostky Lego jsou prostě nezmar. Své o tom určitě ví také tvůrci seriálu Simpsonovi, kteří dali nedávno do prodeje originální stavebnici LEGO 71006 The Simpsons House. Homer, Marge a všechny další postavy můžete mít také u vás doma. Cena stavebnice se v českých internetových obchodech pohybuje od 5700 Kč. Mnoho obchodů však u tohoto sběratelského kousku hlásí "vyprodáno".

Kostičky Lego nedávno představily svůj vlastní celovečerní film LEGO příběh, který inspiroval tvůrce k vydání stejnojmenné hry LEGO Movie: The Videogame. Jaká hra je, se dozvíte v naší recenzi.

Z Lega můžete stavět nejrůznější věci. Stačí trocha fantazie a máte funkční přístroj na tisk Braillova písma. A nemusíte být ani expert, dvanáctiletý chlapec to zvládl dokonce sám.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zaujalo nás: Poskládejte si funkční klávesnici z LEGO kostek

Žádné komentáře.