CDR.cz - Vybráno z IT

GOG nabízí čtyři hry zdarma. Výběrem potěší hráče strategických a RPG her

Gog 2
Digitální obchod GOG, který prodává videohry bez protipirátské ochrany nabízí hned čtyři hry zdarma. Jedná se o dvě taktické strategie a dvě hry žánru dungeon crawler.

Až do 3. září letošního roku máte možnost zdarma získat na digitální distribuční platformě GOG celkem čtyři hry od herního vydavatelství Electronics Arts. Jedná se o dvě taktické realtime strategie, kterými jsou Syndicate Plus z roku 1993 a pokračování Syndicate Wars z roku 1996 a dále o dvě hry z RPG žánru dungeon crawler, kterými jsou první a druhý díl série Ultima Underworld. Na své si tedy přijdou zejména retro hráči.

Hra Syndicate Plus obsahuje původní hru Syndicate a datadisk American Revolt. Díky tomu můžete splnit ve hře více než 50 různých misí pro svůj syndikát. Ve hře se ocitáte v kyberpunkových světě velkých megakorporací v roli velitele týmu několika agentů, kteří plní různé mise pro váš syndikát. Ať už se jedná o extrakci nebo eliminaci cíle či zabíjení nepřátelských agentů. Mise se odehrávají většinou ve městě nebo uvnitř budov a rozhodně nehrajete za někoho, kdo chce spasit svět nebo chránit nevinné, takže vedlejší škody na místní populaci a infrastruktuře při plnění misí jsou přijatelné. V časopise Excalibur tato hra získala hodnocení 80%.

Hra Syndicate Wars je pokračováním Syndicate a navazuje na události z jedničky, přičemž se děj odehrává zhruba jedno století po událostech z minulého dílu. Tentokrát se jedná o střet Eurocorpu a Církve nové epochy o dominanci nad světem. Čeká vás celkem přes 60 misí a vyvrcholení ve formě finální bitvy o kontrolu nad Měsícem. Hra nakonec nezískala moc slavné hodnocení a v časopise Score si vysloužila pouze 4/10.

Další dvojicí her jsou pak skvěle hodnocené dungeony Ultima Underworld z roku 1992 a 1993. Vtělíte se do role avatara - hrdiny Británie, který je v prvním díle falešně obviněn z únosu baronovy dcery a pokud chce očistit své jméno, tak se musí vydat po stopách opravdových únosců a zachránit dívku v nesnázích. K projití vás čekají podzemní prostory o celkem osmi patrech.

V druhém dílu opět v roli avatara míříte tentokrát na oslavu odehrávající se na hradě lorda Britishe, když najednou je tento hrad obklopen neznámou hmotou černého kamene a vám nezbývá nic jiného než najít portál, který skrývá vchod do dalších světů, ve kterých možná objevíte klíč k osvobození zajatců na hradě lorda Britishe. V herním časopise Score získal první díl hodnocení 89% a druhý díl pak 9/10.

Všechny tyto hry můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GOG nabízí čtyři hry zdarma. Výběrem potěší hráče strategických a RPG her

Žádné komentáře.