CDR.cz - Vybráno z IT

Virgin Galactic ukončuje provoz VSS Unity. Chce větší flotilu

Zdroj: Shutterstock

Virgin Galactic, společnost s vizí komerčních suborbitálních vesmírných letů, se nachází na prahu dalšího milníku.

Představitelé Virgin Galactic oznamují plány na ukončení provozu svého stávajícího raketového letadla VSS Unity do poloviny roku 2024. Přesto je naplánovaný ještě jeden let, který má na oběžnou dráhu vynést další skupinu cestujících. Tato pauza v letových operacích je strategickým krokem společnosti směrem k budoucímu zisku.

Hlavním důvodem tohoto kroku je soustředění se na vývoj a testování nové flotily raketových letadel známých jako lodě třídy Delta. Tyto nové lodě mají nabídnout vylepšené možnosti oproti Unity, což zahrnuje zvýšenou kapacitu cestujících a vyšší frekvenci letů. Tím Virgin Galactic může přilákat více zájemců a generovat vyšší příjmy.

Zdroj: Shutterstock

Finanční situace společnosti je v současné době stabilní, což jí poskytuje dostatečný finanční polštář pro tuto fázi přechodu. Přestože zaznamenala ztrátu, má dostatek hotovosti na přežití až do uvedení nových lodí Delta do provozu v roce 2026.

Nové lodě Delta představují pokrok ve vývoji a výrobě vesmírných lodí. Budou vyráběny z nových materiálů a s využitím moderních výrobních procesů, což by mělo zlepšit jejich výkon a snížit náklady na provoz. Plány Virgin Galactic na dosažení zisku zahrnují i zvýšení cen za letenky, které jsou v současné době vyčleněny pro "místa v domě" a pro které se již vyšší ceny plánují.

Navzdory těmto krokům je však cesta k zisku pro Virgin Galactic stále výzvou. Společnost čelí konkurenci a musí dokázat, že je schopna stavět a provozovat komerční suborbitální vesmírné lety efektivně a bezpečně. Přesto se zdá, že má potenciál stát se průkopníkem v této oblasti a otevřít dveře do vesmíru pro širší populaci.

Diskuse ke článku Virgin Galactic ukončuje provoz VSS Unity. Chce větší flotilu

Žádné komentáře.