CDR.cz - Vybráno z IT

Activision Blizzard chystá mobilní verze pro všechny své značky

Nehledě na to, zda jste hráč, či nikoliv, vlastníte herní zařízení – telefon. Jde o dlouho známou skutečnost a konglomerát Activision Blizzard nezůstává pozadu a série ze svého katalogu chce přesunout na telefony.

Activision Blizzard se v nadcházejících letech začne více zaměřovat na trh s mobilními hrami. V nedávném hovoru s investory potvrdil prezident holdingu, Daniel Alegre, že mají vizi dostat všechny své série na telefony/tablety. O nadcházející mobilní verzi Diabla: Immortal již víme, stejného osudu se tedy patrně dočkají i značky jako Starcraft, Warcraft nebo Overwatch. 

Hlavní prioritou však i nadále mají mít hry pro PC a konzole, jen se firma snaží prozkoumat další možnosti na vzkvétajícím trhu s téměř neomezenými možnostmi, jelikož je stále více mobilních telefonů schopných rozjet náročnější a náročnější aplikace, díky čemuž je potenciální klientela daleko širší než u platforem, které jsou vázané na dedikovaný hardware. 

Musíme se ujistit, že zpřístupníme naše tituly na miliardy mobilních zařízení, která jsou právě v oběhu,“ říká Alegre „To je naše největší příležitost a investujeme smysluplně, abychom toho využili a postupem času přenesli všechny naše série na mobilní zařízení. To je pro nás opravdu, opravdu důležité.

Nejde možná o tak velké oznámení, vezmeme-li v potaz úspěch Call of Duty: Mobile, který od svého vydání čítá už přes 100 milionů stažení podle Google Play. Mezi prvními nadcházejícími tituly se na telefony dostane nejblíže Crash Bandicoot s podtitutelm On The Run, který má vyjít v průběhu příštího roku, a Diablo Immortal je ve vývoji od roku 2018. Zda bude firma klást větší důraz na Android či iOS není zatím jasné. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Activision Blizzard chystá mobilní verze pro všechny své značky

Žádné komentáře.