CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda vyvíjí The Elder Scrolls VI a dvě značky stejných rozměrů [E3 2016]

Steam Skyrim 3
Skyrim už je tu s námi řadu let, konkrétně od roku 2011. Příští rok tomu tedy bude přesně stejný počet let, který dělili pátý díl od neméně populárního Oblivionu. Není tedy divu, že letošní ročník E3 došla řeč na další pokračování.

Cdre 3

Související zprávy z letošní E3: 


Pete Hines, viceprezident pro vztahy s veřejností a marketing, promluvil o blízké i vzdálené budoucnosti své společnosti, Bethesda Softworks. Měli bychom se prý dočkat dvou dalších titulů, které jsou velikostně srovnatelné s velikány jako Skyrim a Fallout.

V jakém slova smyslu srovnatelné, bohužel zapadlo mezi řádky, a tak prozatím nelze odhadnout, zda se jedná o hry s podobně otevřeným světem a bohatou historií nebo je pouze řeč o podobně nákladné projekty. Není ani známo, zda se jedná o série již zaběhnuté nebo o zcela nové značky. Obou oznámených titulů bychom se měli dočkat dříve než připravovaného The Elder Scrolls VI.

Skyrim Special Edition 4Skyrim Special Edition 7

V nedávném rozhovoru pro IGN promluvil o novém The Elder Scrolls VI kreativní režisér Todd Howard následovně: „Tohle téma musí být zcela zřejmé. A v takových případech můžeme říct svým fanouškům jediné – ano, samozřejmě pracujeme na novém The Elder Scrolls VI. Tuto sérii zbožňujeme, ale musíme být opatrní na to, co říkáme, neboť je před námi ještě dlouhá cesta. Mohl bych tu sedět a o hře vám vyprávět, ale akorát byste kývali hlavou, že na to ještě nemáme technologii, a ptali byste se, jak dlouho vývoj zabere. To, co pro hru máme vymyšleno, potrvá ještě hodně dlouho.“

Ačkoliv by nemuselo být překvapením, že společnost na pokračování této známé fantasy série pracuje, vždycky je dobré mít informace z první ruky, jakou je právě Pete Hines a Todd Howard. Vzhledem k přítomnosti The Elder Scrolls Online na trhu navíc nebylo doposud zcela jisté, zda se společnost neuchýlí primárně ke svémo MMORPG dítku, na úkor singleplayerových dílů. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Bethesda vyvíjí The Elder Scrolls VI a dvě značky stejných rozměrů [E3 2016]

Čtvrtek, 16 Červen 2016 - 14:19 | Radek Liška | "Elephant in the room" a "slon v...

Zobrazit diskusi