CDR.cz - Vybráno z IT

Skyrim ohlašuje remaster. PC hráči jej dostanou zdarma! [E3 2016]

Skyrim Dovahkiin
Minulý týden jsme psali o zvěstech týkajících se předpovídaného remasteru posledního hlavního dílu série The Elder Scrolls. Jak se ukázalo, nejednalo se o kachnu, ale skutečně se titulu dočkáme. Podívejme se blíž na to, co přinese.

Cdre 3

Související zprávy


Bethesda během své včerejší konference odhalila staronový Skyrim, a to skrze trailer srovnávající obě verze. Rozdíly jsou patrné už na první pohled, přičemž se společnost honosila pouze srovnáním vizuálu mezi starou a novou generací, a tak PC zcela vynechala.

Neznamená to ovšem, že by se stávající PC hráči nedočkali žádných novinek, ba naopak. Remasterovaný Skyrim vychází překvapivě i na tuto platformu a svým fanouškům nabídne to samé. Lepší vizuály, více detailů, kvalitnější efekty. Tedy téměř vše, co si tato komunita může opatřit modifikacemi.

Rozlišení textur nového The Elder Scrolls je však překvapivě ještě lepší, než kterého lze docílit skrze High Resolution Texture Pack, jeden z nejžádanějších modů. Nemluvě o shaderech, částicových efektech, osvětlení a dalším. Pro lepší představu poslouží samotné srovnávací video výše. Nyní ale to nejdůležitější…

Stávající majitelé, kteří mají Skyrim (a všechna jeho DLC, tedy Legendary edici) uložený pečlivě ve své Steam knihovničce, dostanou remaster zcela zdarma! Na ráně spekulacím je právě možnost modifikací původní hry, které hráčům umožňují si titul vymazlit podle svého gusta (až do kvalit remasteru), a tak ztrácí koupě zcela nové hry smysl. Zároveň se zřejmě Bethesda snaží vytvořit novou komunitu, která by bez tohoto přístupu byla nejspíše dlouho rozpolcená mezi oběma hrami.

Nové The Elder Scrolls V: Skyrim ponese přídomek Special Edition a vyjde 28. října na platformy PC, Playstation 4 a Xbox One.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Skyrim ohlašuje remaster. PC hráči jej dostanou zdarma! [E3 2016]

Pondělí, 13 Červen 2016 - 23:49 | Tomáš Černák | Hm nevím, nevím. Na grafiku jim sere pes. Tu díky...

Zobrazit diskusi