CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon definitivně odpískal hru Pán prstenů

V roce 2019 Amazon oznámil vývoj nového titulu na motivy Pána prstenů. Za vývojem hry stály Amazon Game Studios a Leyou Technologies Holdings, které ovšem ke konci minulého roku podlehlo akvizici společností Tencent Holdings. Amazon se bohužel s novým majitelem nedokázal dohodnout na budoucím vývoji hry, a plánované MMO oficiálně zrušilo.

Zdroj (Bloomberg.com)

Amazon před dvěma lety oznámil, že jeho dceřinná společnost Amazon Game Studios ve spolupráci s čínskou společností Leyou Technologies Holdings započne vývoj herního titulu na motivy Pána prstenů. Mnoho hráčů se začalo na tento slibovaný titul těšit. Bohužel Amazon nyní oznámil zastavení vývoje.

Důvodem je fakt, že společnost Leyou byla v prosinci zakoupena konglomerátem Tencent Holdings, kde v pozdějších jednání došlo k jistým sporům mezi Amazonem a Tencentem. Právě tyto spory jsou příčinou zrušení plánované hry. Z vyjádření oficiálního mluvčího společnosti Amazon jasně vyplývá, že vedení Tencentu není schopno zajistit požadované podmínky pro pokračování ve vývoji Pána Prstenů.

„Milujeme Pána prstenů a jsme zklamaní, že tuto hru nepřineseme zákazníkům,“ sdělil mluvčí Amazonu. Všichni vývojáři, kteří na titulu pracovali, budou převeleni do jiných projektů. Dobrou zprávou však zůstává, že tvorba seriálu ze Středozemě se nezastavila, protože se naštěstí jednalo o dva zcela odlišné projekty. Amazon však nemá problémy s vývojem jen u titulu Pán prstenů, ale v minulosti zrušil i jiné tituly jako Breakaway či Crucible. Další hru musel naproti tomu odložit.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Amazon definitivně odpískal hru Pán prstenů

Žádné komentáře.