CDR.cz - Vybráno z IT

Apple vytvořil pro své zaměstnance speciální ochranou masku

Společnost Apple se rozhodla svým zaměstnancům vytvořit speciálně designovou obličejovou masku a obličejový štít. Na jeho tvorbě se podíleli stejné společnosti jako na tvorbě iPhonu a iPadu.

Zdroj

Pandemie koronaviru trápí celé lidstvo a bohužel to nevypadá, že by se na tom mělo něco v budoucích měsících měnit. Na počátku pandemie mnoho společností poslalo své zaměstnance na home-office, aby ochránilo jejich zdraví a jednou ze společností, která hlásá, že prioritou je pro ni zdraví jejich zaměstnanců je i Apple.

Apple však nezůstal jen u slov, ale nechal pro své zaměstnance vyvinout speciální masky, které mají minimalizovat riziko nákazy Covid-19. Během nejhorší pandemie se snažil Apple radit lidem, jak vyrobit vlastní masku, ale to s maskou, kterou přichystal pro své zaměstnance nemá nic společného.

Zdroj

Masku pro zaměstnance, nazvaná Face Mask, byla vyvinuta společnostmi Engeneering a Industrial Design, které mimo jiné pracovali i na iPhonech a iPadech. Face Mask se skládá z tří vrstev, které jsou koncipovány tak, aby maximalizovaly ochranu proti případné nákaze. Navíc je celá maska omyvatelná a je možné ji použít až pětkrát dokola.

Druhou maskou, kterou budou zaměstnanci Applu používat je tzv. Clear Mask a jedná se o průhledný obličejový štít pro případ styku s nedoslýchavými klienty, kteří komunikují pomocí odezírání ze rtů. Je nutné potvrdit, že se jedná o velice povedená díla, které jistě ocení nejen zaměstnanci.

Diskuse ke článku Apple vytvořil pro své zaměstnance speciální ochranou masku

Úterý, 15 Září 2020 - 11:30 | totojane | hlavni je na hadře logo :))) to je určitě...
Pondělí, 14 Září 2020 - 22:59 | junk mail | Face Mask chrání i před neúmyslným odemčením...

Zobrazit diskusi