CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda oznamuje videohru na motivy Indiana Jonese

Když už se nyní takové oblibě těší filmy a seriály podle her, je jen logické, že to musí fungovat i opačně. To se nám pokusí v nedohledné době dokázat Bethesda, jež právě odhalila teaser na novinku s tématem Indiana Jonese.

V půlminutovém teaseru se ukazuje ikonický klobouk i bič proslulého filmového dobrodruha z devadesátek, ale moc dalších informací už nepodává. Přesto se tvrdí, že se ve videu mohou nacházet různé nápovědy k podobě hry – možná se některé z nich podaří objevit právě vám. Mnozí uživatelé například odhalili spojitost s Vatikánem – díky rozloženém plánku města, na němž lze nalézt například Sixtinskou kapli, a také letenkám z roku 1937 s destinací Řím.

Taky se v něm stihlo objevit logo Bethesdy, MachineGames (kteří stojí zejména za moderními díly série Wolfenstein) a Lucasfilm Games (v jejichž rukou leží licence na celou tuto značku). Poslední z jmenovaných společností navíc už hry s Indiana Jonesem v minulosti produkovala, a některé z nich rozhodně stály za hřích – od té doby už ale přeci jen uběhl nějaký ten pátek. Vzhledem k tomu, že i MachineGames mají (stejně jako Indiana Jones) se zasazením do nacistického prostředí četné zkušenosti, mohlo by tohle spojení ale dopadnout velmi zajímavě.

Bethesda na svém Twitteru stihla uvést i pár detailů. Hlavním producentem nebude nikdo jiný než Todd Howard (známý svou prací na sériích The Elder Scrolls a Fallout, ale největší popularitě se mu dostálo díky internetovým žertům) a půjde o originální příběh zasazený na vrcholek Indyho kariéry.

Více informací se ale prý ještě nějakou dobu nedočkáme. Zatím tedy nemáme ani žánr, datum vydání a nevíme ani na jakých platformách se hra ukáže. Vzhledem k nedávné akvizici Bethesdy Microsoftem totiž nelze vyloučit možnost exkluzivity (ať už časové, nebo úplné) a pravděpodobně by hra mohla být (jako mnohé předchozí) již v den vydání dostupná na Xbox Game Passu.

Diskuse ke článku Bethesda oznamuje videohru na motivy Indiana Jonese

Čtvrtek, 14 Leden 2021 - 12:06 | Gaunter | U mňa najlepšia hra o IJ bola "Indiana Jones...
Čtvrtek, 14 Leden 2021 - 09:35 | Anonym | Přiznám se, že jsem docela zvědavý. IJ and the...
Čtvrtek, 14 Leden 2021 - 08:19 | Derryk | JJ, tyhle podle skutečné události... Podle...
Středa, 13 Leden 2021 - 16:25 | Sirik | Prý se to má točit okolo pravdivé události, tak...

Zobrazit diskusi