CDR.cz - Vybráno z IT

Borderlands se dočkají filmového zpracování. Známe jména z produkčního týmu

Borderlands 2 - Nahled
Poprvé se Lionsgate s představou tvorby filmu z prostředí humorného looter shooteru vytasil v roce 2015, ale od té doby se po něm slehla zem. Ve čtvrtek se po pěti letech se zprávy opět vynořily, tentokrát i s odhalením části produkčního týmu.

Role producenta se ujme Eli Roth, který má na triku především hororovější kousky (například nepříliš úspěšný Hostel), ale podílel se i na veselejších záležitostech, jako je třeba tři roky starý film Pobřežní hlídky. Samo o sobě jeho jméno nevzbuzuje příliš důvěry, jelikož málokterý z jeho filmů dosáhnul vyššího ohodnocení.

Pomáhat mu ale budou také Avi a Ari Arad, kteří se podíleli na velkém počtu superhrdinských filmů, jako jsou třeba nové i staré Spider-man filmy včetně animáku Paralelní světy, Iron Man, X-men a dokonce právě oni pracují i na filmové verzi další herní legendy – Uncharted. Dále jim bude pomáhat i Erik Feig, jenž pracoval především na mnohých akčních filmech (Hacksaw Ridge, Hunger Games, ale třeba i série Stmívání), ale nejúspěšnějším členem produkce je jistě Craig Mazin, který si nedávno odnesl dvě Emmy za tvorbu vynikajícího scénáře seriálu HBO Černobyl.

Zakladatel Gearboxu (tvůrců Borderlands série), kontroverzní figura Randy Pitchford, a Straus Zelnick, CEO Take-Two Interactive (vlastníci 2K a Rockstar Games), navíc oznámili, že budou na produkci filmu velmi aktivně podílet. Roth si v tiskovém prohlášení od Lionsgate pochvaluje, že Gearbox podporuje jeho představy o směrování filmu, a tvrdí, že se můžeme těšit na film, který se jistojistě stane klasiko.

Ještě není vůbec jisté, jestli bude film v hrané či animované verzi a jestli se dočkáme naprosto nových příběhů z prostředí Pandory, nebo si jen zopakujeme některé z herních momentů na velkém plátně. Po tomto oznámení snad již ale nebudeme muset dlouho čekat, než se objeví další nové informace.

Diskuse ke článku Borderlands se dočkají filmového zpracování. Známe jména z produkčního týmu

Žádné komentáře.