CDR.cz - Vybráno z IT

Čeští Amanita Design vydali půvabný Pilgrims pro PC i mobilní platformy

Jako blesk z čistého nebe přišlo oznámení a rovnou i vydání nejnovějšího titulu od českého studia Amanita Design, které známe zejména díky hrám jako Chuchel, Machinarium či série Samorost. Jmenuje se Pilgrims - tedy česky Poutníci a vydáváte se v něm v roli cestovatele za dobrodružstvím.

Jedná se o 2D point-and-click adventuru s karetními prvky, která vám může vzdáleně připomínat logickou hříčku ze třetího dílu Samorostu. Za pomocí karet řešíte různorodé logické hádanky a snažíte se tak pomoci každému ze čtyř poutníků, které máte možnost získat do své skupiny. Potkáte tak například loupežníka, ježibabu, pokusíte se zachránit princeznu před drakem a můžete dokonce i opít vodníka.

Hru jsme si již měli možnost zahrát a její dokončení nám trvalo něco málo přes jednu hodinu, nicméně úkoly lze řešit často více než jedním způsobem což přímo vybízí k opakovanému hraní a pokud se k tomu rozhodnete získat všechny achievementy, herní doba se může bez problémů vyšplhat i na více hodin. Hráče také jistě potěší, že titul obsahuje líbivou kreslenou grafiku nebo roztomilý český dabing, který vám nejednou vykouzlí úsměv na rtech.

Pilgrims jsou součástí Arcade, herní předplatitelské služby od Applu a pokud si tuto službu platíte, můžete si ji stáhnout právě teď. Pokud zařízení od Applu nevlastníte, jsou samozřejmě i jiné možnosti, putovat totiž budete moci i na PC platformě a to s podporou jak Windows, tak i Linuxu. Hru si stačí zakoupit na Steamu, GOGu či itch.io za cenu 5 eur, tedy něco kolem 130 korun.

Studio Amanita Design nicméně pracuje i na další, tentokrát větší hře jménem Creaks, které bychom se měli dočkat v roce 2020. Půjde o odklon od klasického žánru adventur a tentokrát se podíváme do poněkud hororovějšího prostředí. Těšit se můžeme na verzi pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Čeští Amanita Design vydali půvabný Pilgrims pro PC i mobilní platformy

Čtvrtek, 10 Říjen 2019 - 01:22 | Fox 25 | A já bych raději pokračování Machinarium, ale po...
Středa, 9 Říjen 2019 - 05:19 | shipo | dřív měli 50 minut dema
Úterý, 8 Říjen 2019 - 19:26 | Xspy | Hoši mám vás rád , ale raději bych na GOG za 130...

Zobrazit diskusi