CDR.cz - Vybráno z IT

Dell Alienware představil výkonný kapesní počítač inspirovaný Nintendem Switch

Dell na veletrhu CES představil i herní konzoli Concept Ufo, která pochází z dílny Alienware. Svým výkonem hravě strčí do kapsy i Nintendo Switch, nebo spíš z kapsy vystrčí? Podle dostupných informací má v sobě mít Intel Core 10. generace a OS Windows 10.

Společnost Dell na veletrhu CES představila kapesní konzoli Concept Ufo z dílny Alienware. Jak už ovšem název napovídá, jedná se v tuto chvíli pouze o koncept a spíše ukázku, čeho je společnost teoreticky schopná dosáhnout.

Inspiraci ber již od pohledu ze současně nejpopulárnější kapesní konzole Nintendo Switch, kterou ovšem po hardwarové stránce překonává na všech frontách. Jedná se navíc o kapesní počítač, takže namísto exkluzivních dedikovaných titulů můžete hrát všechny dostupné hry pro PC platformu. Uvnitř zařízení se schovává Intel Core 10. generace a operační systém Windows 10. Na cestách můžete hrát pomocí postranních gamepadů, ale doma můžete k zařízení připojit klasické periferie. 

Herní konzole Concept Ufo se skládá dohromady ze tří částí – prostřední lichoběžníkový díl v sobě skrývá veškerou výpočetní sílu včetně 8“ Full HD displeje. Další dva díly se pak nachází na stranách a slouží jako odnímatelné ovladače. Výhodou je možnost využití těchto dvou ovládacích prvků samostatně při práci s externím displejem.

Během CES byla i možnost si tuto konzoli vyzkoušet a většina lidí se shodla, že i náročné hry zde běží plynule. Stížnosti ovšem padly na vyšší teploty zadní části prostředního dílu. Do budoucna pak Dell chystá navýšení rozlišení na 1200p a možnost připojit tuto konzoli k televizoru či monitoru. Tedy pokud vůbec vyjde někdy pro veřejnost. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Dell Alienware představil výkonný kapesní počítač inspirovaný Nintendem Switch

Žádné komentáře.