CDR.cz - Vybráno z IT

Discord pro Android se dočkal razantního přepracování, aby nezaostával za iOS

Discord je komunikační platforma pro komunity založenou v roce 2015. Tato platforma si rychle získala svou popularitu, ale již dlouhou dobu uživatelům vadilo, že v aplikaci pro Android přicházejí novinky i s několika měsíčním zpožděním oproti aplikacím pro iOS. Nyní však přijde změna a aplikace byla přebudována v React Native.

Zdroj: Shutterstock

Discord se rozhodl, že v nejbližší době přepracuje svou aplikaci pro operační systém Android. Hlavním důvodem je, aby uživatelé operačního systému Android dostávali aktualizace stejně jako uživatelé iOS či uživatelé přistupující na Discord přes desktopovou verzi.

Není totiž výjimkou, že na Android přichází nové funkce i několik měsíců poté, co přišly na desktop či do iOS. Téměř nová aplikace Discord bude vybudována na React Native. Po stránce designu či původních funkcí však žádnou změnu nezaznamená. Zdá se, že volba frameworku React Native je šťastná, protože na něm je postaven i Instagram nebo Shopify.

Zdroj: Shutterstock

Zajímavé je, že pro verzi aplikace Discord pro iOS používají vývojáři React Native již od roku 2015. Díky tomu, že budou aplikace pro Android i iOS napsány ve stejném frameworku se také zajistí jednodušší programování – vývojáři zkrátka nebudou muset psát všechno dvakrát.

Sami vývojáři aplikací Discord přiznávají, že v minulosti se implementace novinek pro Android cíleně odkládaly, dokud nebyly spouštěny pro desktop a iOS. Díky frameworku React Native mohou nyní veškeré procesy zefektivnit a zkonsolidovat. Ve výsledku mohou aktualizace a novinky přicházet díky úspoře času častěji. Uveřejnění nové verze aplikace Discord pro Android přijde v nejbližších týdnech.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Discord pro Android se dočkal razantního přepracování, aby nezaostával za iOS

Středa, 3 Srpen 2022 - 11:23 | Zog Zogothowics | Buď jsem dnes mentálně slabý nebo zas Čihák...

Zobrazit diskusi