CDR.cz - Vybráno z IT

Fluid Framework od Microsoftu je nyní open-source a přijde do Office 365

Společnost Microsoft již loni představila svůj nový koncept Fluid Framework, který se má stát již brzy open-source a zároveň má být nasazen do Office 365 a do Outlooku.

Zdroj: The Verge

Fluid Framework je technologie, kterou v loňském roce představila společnost Microsoft na své konferenci jako svůj nový koncept v Build 2019 a později v Ignite 2019, kde byl představen i veřejný náhled. Nyní se poprvé tento framework dostane i do praxe, a to v aplikacích Outlook a Office. Navíc Microsoft chce v budoucích týdnech plně zpřístupnit zdrojový kód Fluid Frameworku na GitHubu. 

Fluid Framework by měl podle Microsoftu podporovat spoluautorství pro více osob na obsahu webu a dokumentů. Dále nabídne model „složeného dokumentu,“ který umožní autorům dekonstruovat svůj obsah do jednotlivých stavebních bloků, které mohou navíc dále využít napříč různými aplikacemi. 

Zdroj: The Verge

Jared Spataro, ze společnosti Microsoft, dále vysvětluje: “Objevení plného potenciálu Fluid Frameworku může být dosaženou pouze vytvořením rozmanité, otevřené a živé vývojářské komunity. Z tohoto důvodu bude Microsoft vyvíjet Fluid Framework jako open source, aby umožnila vývojářům a tvůrcům klíčové infrastruktura zakomponovat Fluid Framework do svých vlastních aplikacích.

Již v blízké době se tak můžeme těšit na aktivní nasazení Fluid Frameworku zejména v aplikaci Outlook pro web, kde bude uživatel moci pracovat s tabulkami, grafy či dokumenty v podobě tzv. Fluid Components, které se budou automaticky aktualizovat. Dle některých názorů to bude připomínat technologii, kterou již dávno používá společnost Google.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Fluid Framework od Microsoftu je nyní open-source a přijde do Office 365

Čtvrtek, 21 Květen 2020 - 08:01 | maruširi | Trochu s křížkem po funuse, Google tohle má už...

Zobrazit diskusi