CDR.cz - Vybráno z IT

Google Chrome umožnil otevírat stránky na jiném zařízení, pošlete si kartu sobě

Google již dlouho uzpůsobuje Chrome na to, aby se stal standardem pro multiplatformní prohlížeč, který umožní synchronizovat data s telefony, tablety a stolními počítači bez ohledu na operační systém. Nyní se rozhodl významně vylepšit funkci „Odeslat kartu sobě,“ která byla poprvé představena v roce 2019.

Zdá se, že Google změny této funkce považuje za dostatečně velké k tomu, aby ji nazval jako „Odeslat kartu sobě 2.0“. Největší rozdíl přitom pocítíte na stolním počítači. Verze 2.0 se již totiž nespoléhá na systémová upozornění zařízení - místo toho se odesílané karty ukryjí do malé nenápadné ikony mezi adresním řádkem a nástrojem pro výběr uživatelského účtu, což má jisté výhody.

Primární je ta, že odeslanou záložku můžete mít k dispozici po dlouhou dobu a nemusíte se obávat, že by se vám ztratila mezi další systémová oznámení či zmizela úplně. Nová metoda také funguje nezávisle na nastavení oznámení na ploše - pokud tedy nemáte vypnutá systémová oznámení přímo pro Chrome.

 zdroj

Upgradovaná verze je již k dispozici v prohlížeči Google Canary a povolit si ji můžete tak, že do vyhledávacího pole vložíte "chrome://flags/#send-tab-to-self-v2“, kde možnost „Odeslat kartu sobě 2.0“ povolíte a následně prohlížeč restartujete. Nutno dodat, že tento proces je třeba zopakovat na všech zařízeních, mezi kterými si chcete karty posílat.

 zdroj

Jakmile máte funkci aktivovanou, po kliknutí na novou ikonu vedle vyhledávacího pole se zobrazí seznam všech prohlížečů Chrome, ke kterým jste přihlášeni pomocí svého účtu Google - v systémech Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android a dokonce i iOS. Teď už jen stačí vybrat, do kterého zařízení chcete kartu Chrome odeslat, a je hotovo. 

Diskuse ke článku Google Chrome umožnil otevírat stránky na jiném zařízení, pošlete si kartu sobě

Žádné komentáře.