CDR.cz - Vybráno z IT

Google rozšiřuje funkce Workspace, z Gmailu budete moci i prozvánět kontakty

Google věnuje značné úsilí rozvoji své platformy Google Workspace, do které spadá i oblíbený a široce používaný Gmail. Právě Gmail by se měl nově stát hlavním rozcestníkem pro veškeré komunikační nástroj.

Zdroj

Google již několik let pracuje na vylepšování prostředí Google Workspace. Google Workspace je sada cloudových nástrojů, groupwaru a softwaru poskytovaného společností Google formou předplatného. Obsahuje populární webové aplikace společnosti Google, jako jsou Gmail, Disk Google, Google Hangouts, Kalendář Google a Dokumenty Google.

Čas od času Google přijde s nějakou novinkou či updatem pro své prostředí. Nyní však Google přišel s novinkou, která bývá označována i za milník, protože připravuje generální redesign svého Gmailu. Ten by měl plnit funkci centrálního rozbočovače pro každou komunikační aplikaci od Googlu. Jako první z řady novinek zabuduje do Gmailu možnost „prozvonit“ jiného uživatele Googlu pomocí mobilní aplikace Gmail, nikoliv pomocí aplikace Meet.

Zdroj

V budoucnu by pak měla i aplikace Meet dostat funkci přímého volání, které doplní stávající skupinové schůzky. Důvodem proč Google vybral Gmail, jako místo pro novou funkci je prostý. Gmail používá většina uživatelů služeb Google a je to ideální prostředí, kde může představit a nalákat na používání i jiných nástrojů Google Workspace.

Google dále v rámci redesignu nabídne možnost schovávat karty (Gmail, Chat, Spaces, Meet) podle toho, co nejčastěji využíváte. Jako první však tyto novinky nabídne společnostem a podnikatelům a teprve poté má v plánu představit to i zbytku běžných uživatelů. Již nyní nám však Google jasně naznačuje, že chce lidem více přiblížit své cloudové služby a zlepšit celkovou komunikaci a propojení.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google rozšiřuje funkce Workspace, z Gmailu budete moci i prozvánět kontakty

Žádné komentáře.