CDR.cz - Vybráno z IT

Hyundai investuje 400 milionů dolarů do institutu robotiky pod Boston Dynamics

Automobilka Hyundai se rozhodla významně podpořit vývoj umělé inteligence a robotiky, a proto s investicí 400 milionů dolarů založila nový institut Boston Dynamics AI Institute.

Zdroj: Shutterstock

Před dvěma lety byl celý svět překvapen tím, že automobilka Hyundai se rozhodla zakoupit nejznámnějšího vývojáře a výrobce humanoidních robotů, společnost Boston Dynamics. Na druhou stranu za zhruba třicetiletou existenci se u Boston Dynamics vystřídalo mnoho majitelů a mezi posledními třeba i Google či SoftBank.

Pro někoho se může zdát, že tato akvizice nedává smysl. Opak je však pravdou, protože například na letošním veletrhu CES představila automobilka Hyundai bláznivé sci-fi video, kde se Spot pohybuje na Marsu. Teď vedení společnosti Hyundai oznámilo, že vytvoří dceřinou společnost Boston Dynamics AI Institute, jejímž cílem bude postoupit ve vývoji umělé inteligence a robotiky.

Zdroj: Shutterstock

Jako sídlo bude mít tento institute město Cambridge a za jeho kormidlo usedne zakladatel Boston Dynamics, Marc Raibert, který z role generálního ředitele Boston Dynamics odstoupil v roce 2019. Marc Raibert se jakožto profesor MIT a CMU nezabýval jen vývoje technologií, ale zároveň pracovil i na komercializaci svých technologií.

Ve své zprávě doslova uvádí: „Naším posláním je vytvářet budoucí generace pokročilých robotů a inteligentních strojů, které jsou chytřejší, agilnější, vnímavější a bezpečnější než cokoliv, co dnes existuje.“ Dále zmiňuje, že tento institut má všechny předpoklady pro svou práci, jako jsou nejlepší talenti, trvalé financování a technická podpora. Jako počáteční investici vložilo Hyundai do tohoto insitutu zhruba 400 milionů dolarů. Není pak náhodou, že se tento institut bude provozovat v docházkové vzdálenosti od předních světových výzkumných zařízení, jako MIT.

Diskuse ke článku Hyundai investuje 400 milionů dolarů do institutu robotiky pod Boston Dynamics

Žádné komentáře.