CDR.cz - Vybráno z IT

Imitátor s pomocí DeepFake technologie věrně ztvárnil celebrity, poznáte je?

Známý herec a imitátor Jim Meskimen se spojil s odborníkem na deepfake technologii a ve vzájemné spolupráci vytvořili video, které představuje téměř dokonalou iluzi.

Známý imitátor Jim Meskimen ve spolupráci s tvůrcem deepfake videí Sham00kem vytvořil virální video, ve kterém kombinuje svůj talent s nejnovějšími technologiemi, aby imitace dosáhla nejvyšší věrohodnosti. 

Zatímco imitátor se staral výhradně o demonstraci hlasů a mimiky, software pro DeepFake se snažil aplikovat na rysy obličeje známého imitátora obličeje 20 osobností, mezi kterými nechyběli třeba George Clooney, Nicolas Cage, Colin Firth, Robert De Niro, Nick Offerman, Arnold Schwarzenegger, Robin Williams či obličej amerického prezidenta George W. Bushe. Podívejte se na video níže, a zkuste jednotlivé osobnosti rozpoznat ryze z videa. 

I když imitace na tomto videu se zdá téměř dokonalá, Sham00k uvádí, že na deep fake technologii je ještě opravdu mnoho práce, protože jen na zpracování tohoto videa bylo zapotřebí 250 odpracovaných hodin, 1 200 hodin záznamu, 300 000 snímků a zhruba 1 TB dat. Zároveň Sham00k uveřejnil i své vlastní video, kde představuje techniku i data, která byla pro vytvoření tohoto záznamu využita.

Obecný trend ve světě se však spíše obrací proti těmto technologiím. Nedávno jsme byli svědky série různých zákazů a odhalení z řad významných technologických společností jako například Facebook, Google, MIT či deepfake pornografických materiálů. Na druhou stranu, vývoj deepfake videí slouží i k jejich snazšímu odhalení, které bude v budoucnu jistě zapotřebí. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Imitátor s pomocí DeepFake technologie věrně ztvárnil celebrity, poznáte je?

Žádné komentáře.