CDR.cz - Vybráno z IT

Jak zkopírovat text z obrázku? Windows nabízí novou funkci a klávesovou zkratku

nepřehlédněte
V minulosti jste jistě narazili na problém s textem ukrytým v obrázku, který nejde zkopírovat a vy jste proto museli celý text manuálně přepisovat. Microsoft má nový nástroj v rámci PowerToys, který toto dokáže.

Zdroj: Shutterstock

Microsoft již dlouho nabízí k operačnímu systému Windows i sadu chytrých nástrojů PowerToys, které by nám měly usnadnit život. Nyní PowerToys dostaly nový nástroj, který by měl umožnit zkopírovat text z obrázku. Novou funkci můžete využít třeba i v případě, že máte jen fotku něčí vizitky nebo snímek obrazovky s platebními údaji.

Nový nástroj se jmenuje Text Extractor a přichází s aktualizací PowerToys 0.62 a je k dispozici na Githubu. Použití je pak velice snadné – po nainstalování aktualizace se v pravém podokně PowerToys zobrazí klávesová zkratka pro Text Extractor.

Defaultně je tato zkratka nastavená také na klávesu Windows + Shift + T. Po spuštění nástroje Text Extractor stačí již jen kliknout a táhnout přes text na obrázku, který chcete zkopírovat. Následně již otevřete libovolný textový editor a stisknutím kláves Ctrl + V vložíte text na příslušné místo.

Pokud se vám například nelíbí klávesová zkratka pro vyvolání Text Extractoru, můžete si ji změnit kliknutím na Text Extractor v levém podokně PowerToys, dále přejděte na Nastavení a ikonu tužky. V novém okně stačí jen stisknout libovolnou kombinaci kláves začínající klávesami Windows, Ctrl nebo Alt a potvrdit stisknutím uložit.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Jak zkopírovat text z obrázku? Windows nabízí novou funkci a klávesovou zkratku

Čtvrtek, 15 Září 2022 - 18:17 | JirkaK | Akorát je to zbytečně složití, na MacOS to...
Středa, 14 Září 2022 - 11:02 | LPK | Konečně po dlouhá době užitečný článek. Vůbec...

Zobrazit diskusi