CDR.cz - Vybráno z IT

Kdo si počká, ten se dočká: God of War vychází na PC již začátkem příštího roku

Včera Sony znenadání oznámilo další potěšující novinku, další PlayStation exkluzivita totiž vyjde i na PC. Tentokrát jde o jednu z nejlépe hodnocených her posledních let, nejnovější díl God of War, a vyjde již začátkem příštího roku.

Na oficiálním blogu PlayStation se včera objevilo nečekané oznámení o počítačovém portu nejslavnějšího titulu od Santa Monica Studios - soft rebootu slavné rubačky God of War z roku 2018.

Do nynějška se tohoto titulu prodalo úctyhodných 19,5 milionu kopií, což z ní činí nejprodávanější hru na konzole PlayStation 4. Nastal tedy čas, aby si tuhle výbornou záležitost mohli užít i počítačoví hráči - a to v co nejlepší možné podobě.

God of War dorazí na počítače už 14. ledna příštího roku, a to s podporou až 4k rozlišení, neomezeným framerate a podporou ultra-wide monitorů. Nová verze bude také podporovat technologie DLSS a ray-tracing a dostane celkové vylepšení odrazů a stínů, a nebude chybět ani podpora mnoha různých ovladačů (DualShock 4 a DualSense nevyjímaje).

Vydání prvního dílu na PC je navíc skvělým tahem v době, kdy všichni čekají na pokračování Ragnarok. Vzhledem k tomu, že však původně měl druhý díl vyjít již letos a přesto nemá do nynějška přesnější datum vydání než “rok 2022”, neočekáváme, že bylo tohle načasování záměrné.

Počítačová verze je pro zájemce již v předprodeji na platformách Epic Games a Steam, kompletní minimální a doporučené požadavky však zatím nejsou k dispozici. Obě platformy momentálně bohužel tvrdí, že česká lokalizace nebude ve hře podporována, avšak na konzolích hra české titulky měla - doufáme tedy, že se nakonec poměrně kvalitní český překlad ve hře objeví.

Tagy: 

Diskuse ke článku Kdo si počká, ten se dočká: God of War vychází na PC již začátkem příštího roku

Žádné komentáře.