CDR.cz - Vybráno z IT

Kryptosměnárnu Binance vyšetřují americké úřady, ovlivní strach cenu Bitcoinu?

Americké ministerstvo spravedlnosti a daňový úřad IRS se začaly zajímat o jednu z největších kryptoměnových burz na světě, Binance. I když existuje několik podezření, není prozatím tato platforma z ničeho konkrétního obviněna. Podle ředitele Binance jde jen o pokus o pošpinění konkurencí.

Zdroj

Pro agenturu Bloomberg uvedla mluvčí společnosti Binance, Jessica Jung, oficiální vyjádření: Bereme naše právní závazky velmi vážně a s regulačními orgány a orgány činnými v trestním řízení spolupracujeme.“ Kryptoměnová burza Binance působí i v České republice, ale ani mluvčí českého zastoupení Binance, Jan Hostinský, se k této záležitosti blíže nevyjádřil.

Potvrzuje však, že Binance pracuje na programu pro dodržování předpisů včetně zásad proti praní špinavých peněz. Na druhou stranu již minulý měsíc byla burza Binance varována německým úřadem pro finanční dozor BaFin, že ji hrozí pokuta za porušování evropské legislativy.

Zdroj

Ředitel a spoluzakladatel společnosti Binance, Changpeng Zhao, však předpokládá, že za těmito kroky stojí jen snaha konkurence očernit jeho společnost. Americké úřady i přes to mají pochybnost ohledně utajení nelegálních transakcí spojené s trestnou činností. U kryptoměn se bohužel těžko prokazuje kdo a za co zaplatil. Toho možná využila podle Changpenga i konkurence Binance.

Zprávy bohužel přicházejí v obdodí strachu a skepse k poklesu trhu s kryptoměnami, který odstartoval minulý týden Elon Musk, když oznámil veřejně na Twitteru, že jeho automobilka Tesla přestane akceptovat platby v Bitcoinu. Přestože veřejnost ubezpečil tím, že údajně žádné další Bitcoiny jeho společnost neprodává, cena této kryptoměny padla během několika dní o pár desítek procent. 

Diskuse ke článku Kryptosměnárnu Binance vyšetřují americké úřady, ovlivní strach cenu Bitcoinu?

Žádné komentáře.