CDR.cz - Vybráno z IT

Má Bugatti nejrychlejší auto světa? Chiron atakoval magických 500 km/h

Automobilka Bugatti několikrát prohlásila, že vyrábí nejrychlejší auta na světě. Nyní se pokusila s Bugatti Chiron pokořit hranici 300 mph, což z něj teoreticky dělá nejrychlejší sériově vyráběné auto světa. Bohužel tento model byl před pokusem výrazně upraven, takže mu tento titul přeci jen unikl.

Automobilový průmysl se již od nepaměti snaží přinést zákazníkům co možná nejrychlejší automobil, který současná technologie vůbec umožňuje vyrobit. Doba, kdy překonání hranice 400 km/h bylo něco naprosto nemyslitelného, je zcela pryč.

Bugatti totiž přišla se svým modelem Chiron, se kterým chtěla překonat magickou hranici 300 mil v hodině, což je v přepočtu 482,8 km/h. Pro tento cíl si vybrala jako partnery společnost Michelin a Dallaral.

Při testování však Bugatii Chiron vystřelil bleskovou rychlostí a vytáhl to až na 490,48 km/h, což z něj v momentě udělalo nejrychlejší sériově vyráběný automobil planety. I když v udělení tohoto vznosného titulu je stále ještě malý háček. Automobil, který dosáhl této rychlosti není totožný s tím, který vyjede z linky. Mechanici ho museli ještě trochu poštelovat.

Mezi hlavním rozdílem oproti sériově vyráběnému modelu je vylepšená záď, která je protažena o 25 cm. Dále pak bylo provedeno několik aerodynamických úprav, úprava výfuku, snížení hmotnosti, apod. Podle Top Gearu se však může jednat o prototyp prozatím nezveřejněné verze Super Sport.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Má Bugatti nejrychlejší auto světa? Chiron atakoval magických 500 km/h

Žádné komentáře.