CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft integruje kryptoměnovou peněženku do prohlížeče Edge

Zdroj: Shutterstock

Společnost Microsoft se rozhodla, podle uniklých obrázků uveřejněných na Twitteru, testovat integraci kryptoměnové peněženky do svého prohlížeče Edge. Tato peněženka by měla sloužit pro správu kryptoměn a držení NFT tokenů.

Společnost Microsoft se snaží podle posledních zpráv i uniklých obrázků pracovat na integraci své kryptoměnové peněženky Microsoft Web3 do svého prohlížeče Microsoft Edge. Tato peněženka by měla podporovat nejen kryptoměnová aktiva, ale i NFT tokeny. Uniklé snímky odhalil a zveřejnil na Twitteru uživatel @thebookisclosed.

Tento uživatel již v minulosti odhalil řadu funkcí, z nichž některé prošly do reálného nasazení a některé zanikly, a to již od Windows Vista až po Windows 11. Microsoft se v posledních několika letech snaží poměrně intenzivně vylepšit uživatelsky svůj prohlížeč Edge, a napravit tak pověst jeho předchůdce. 

Zdroj: Shutterstock

Jednou z prvních funkcí týkajících se peněz byla na konci roku 2021 funkce označovaná jako „koupit nyní, plaťte později“ Za tuto funkci čelil Microsoft také vlně odporu. Těžko se dá odhadnout, zda kryptopeněženka bude uživatelsky přijata lépe. Výhodou, která mluví ve prospěch kryptopeněženky, je současná popularita kryptoměn, ale také fakt, že se kryptoměnová peněženka nemusí instalovat jako další rozšíření, ale je přímo integrována do prohlížeče, což vyplývá z dostupných snímků.

Kryptoměnová peněženka Microsoft Web3 by měla mimo jiné zaznamenávat i pravidelné transakce i hodnotu jednotlivých měn. V kartě „prozkoumat“ byste pak měli nalézt zprávy týkající se kryptoměn a na kartě „aktiva“ pak budou veškeré vaše NFT. Microsoft vytvořil tuto novou peněženku „non-custodial“, což zjednodušeně znamená, že uživatel jí má ve výhradním vlastnictví a pouze on je zodpovědný za hesla a obnovovací klíče. Pokud tyto přihlašovací údaje ztratí, Microsoft mu nijak nepomůže.

Zdroje: 

ArsTechnica.com

Diskuse ke článku Microsoft integruje kryptoměnovou peněženku do prohlížeče Edge

Pátek, 24 Březen 2023 - 19:56 | Jirka1 | Asi jako LED dioda nebo CD disk.
Čtvrtek, 23 Březen 2023 - 17:20 | CyberAngel | Hnidopíchání.
Čtvrtek, 23 Březen 2023 - 17:19 | Murphy | no to uz je hodne velke hnidopichareni
Čtvrtek, 23 Březen 2023 - 12:56 | CyberAngel | "Tato peněženka by měla sloužit pro správu...

Zobrazit diskusi