CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Teams zavádí end-to-end šifrování, aby si kolegové mohli posílat hesla

Společnost Microsoft celkem pružně zareagovala na současné situaci a zvýšené počet lidí pracujících z domova a urychlila tvorbu své platformy pro skupinové hovory MS Teams. Doposud celá konverzace nebyla šifrovaná. Nově oznámilo vedení Microsoftu, že chce postupně zavést end-to-end šifrování, které je například u WhatsAppu.

Zdroj

Současná pandemická opatření nutí společnosti přecházet čím dál tím více na model home-office. Veškerá komunikace mezi zaměstnanci a klienty tak nyní závisí na komunikačních platformách, jako Facebook Rooms, Zoom, Microsoft Teams a další. Tyto platformy umožňují poměrně efektivní komunikaci, avšak málokteré mají tuto komunikaci šifrovanou.

Vedení společnosti Microsoft nově oznámilo, že chce postupně zavádět šifrování end-to-end, která je používané třeba v populární chatovací aplikaci WhatsApp. Podle oficiálních zpráv by podpora měla přijít ještě v tomto roce.

Zdroj

Očekává se, že šifrování bude využito primárně při důvěrných rozhovorech mezi zaměstnanci nebo pro případ, kdy správce IT chce předat zaměstnanci citlivé přihlašovací údaje. Zprvu bude šifrování nasazeno pro nenaplánované hovory jeden na jednoho. Do budoucna však chce Microsoft zavést podporu end-to-end šifrování i pro plánované hovory a schůzky.

Microsoft již využívá formu šifrování SharePoint, ale u souborů, které jsou na OneNote jako poznámky pro Microsoft Teams. Hlavní konkurencí šifrované podoby Microsoft Teams je pak zřejmě platforma Zoom a do budoucna určitě i Slack, který také uvažuje o zavedení end-to-end šifrování.

Diskuse ke článku Microsoft Teams zavádí end-to-end šifrování, aby si kolegové mohli posílat hesla

Úterý, 9 Březen 2021 - 02:45 | Gath G | "To jako že tam také budou mít backdoor v...
Pondělí, 8 Březen 2021 - 14:14 | Marv-CZ | "Vedení společnosti Microsoft nově oznámilo...

Zobrazit diskusi