CDR.cz - Vybráno z IT

Na Twitteru nyní můžete zasílat dýška uživatelům. Ale odkryjete tím své bydliště

Twitter začal ve čtvrtek některým uživatelům umožňovat přidat si na profil tzv. „Tip Jar“- funkci, díky které mohou lidé podpořit tvůrce a zaslat jim peníze.
Twitter prozatím uvádí, že tuto funkci zpřístupňuje „omezené skupině lidí z celého světa, kteří platformu používají v angličtině,“ včetně novinářů, neziskových organizací a dalších vlivných uživatelů. Vyvolení si tedy svůj účet mohou propojit s aplikacemi Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal nebo Venmo. Ti, kteří jejich profil navštíví v systému iOS, jim pak budou moci posílat peníze (uživatelé Androidu budou mít prozatím možnost donatu pouze prostřednictvím Spaces). Twitter také dodal, že si ze zaslaných peněz nic neodvádí.
 
„Twitter je plný nadaných tvůrců a my jim chceme dát další možnost, jak je fanoušci budou moci podpořit nad rámec followů, retweetů a liků,“ napsal Crawford v příspěvku na blogu. „Již brzy si bude na svůj profil moci Tip Jar přidat mnohem více lidí, a plánujeme i rozšíření napříč dalšími jazyky.“

 

Zdroj

S touto funkcí se objevila jedna kontroverze - jistá Rachel Tobac si všimla, že když někomu pošlete donate, tvůrci se zobrazí vaše adresa bydliště. Kayvon Beykpour, vedoucí nové služby, uvedl, že společnost tuto funkci aktualizuje a přidá k ní varování upozorňující uživatele, že tipování přes PayPal sdílí adresu přidruženou k účtu. Mluvčí nicméně také dodal, že adresy jsou sdílené pouze v případě, že je platba zaslána v kategorii „zboží a služby“, a že výběrem možnosti „přátelé a rodina“ zůstanou adresy skryty.
 
Sociální síť Twitter však pracuje i na několika dalších funkcí, které mají tvůrcům pomoci z této platformy vydělat peníze. Příkladem je práce na „supersledování“, služba, jež by tvůrcům umožnila zpeněžit jejich tweety a poskytovat platícím odběratelům exkluzivní obsah. Fanoušci by si tak mohli platit měsíční předplatné a bez dalších starostí si užívat VIP kontent svých oblíbených jedinců.

Diskuse ke článku Na Twitteru nyní můžete zasílat dýška uživatelům. Ale odkryjete tím své bydliště

Žádné komentáře.